fbpx

Zodiac 730 RIB

Inkluder i Newsletter: Ja

Høje gennemsnitshastigheder er garanteret, når man sejler den store professionelle Zodiac 730 RIB gummibåd, bare der er hestekræfter nok på hækken. Her indgår Zodiacen et fornemt makkerskab med den nyeste 200 hk Evinrude totakter med den elektromekaniske Ficht direkte indsprøjtning, et af de systemer, der kan bringe totakteren sikkert om på den anden side af de kommende miljøkrav for bådmotorer.
Johnson-Evinrude- koncernen har været alvorligt "nede" og i en periode helt lukket, men er nu atter i fuld gang under nyt, energisk canadisk ejerskab hos Bombardier-koncernen. Her er de spændende Ficht-maskiner blevet endevendt endnu en gang, så der i realiteten er tale om 3. generations-maskiner. Slagvolumen er øget til 3,3 liter, og der er finpudset på dyse- og styringsteknik.
Den største Evinrude Ficht V6'er fås som 200, 225 og 250 hk, og til den 680 kg tunge Zodiac var den 200-hestes version rigeligt. Med fire mand om bord accelerer den energisk og skarpt, selv fra 30 knob og 5000 o/m rykker den uventet energisk af sted.
Ficht-maskinen er pænt støjsvag, skønt den næppe kommer i nærheden af tilsvarende firetaktere, men forskellen udgøres for en del af en karakteristisk metallisk snerren. Den mekanisk enkle motor er til gengæld ca. 40 kg. lettere end tilsvarende firetaktere.
Ficht-maskinerne hævdes at have et forbrug, der er 35 procent lavere end tilsvarende totaktsmotorer. Udenlandske tests antyder, at en Ficht-maskine er lige så økonomisk som de bedste firetaktere.
Den store Zodiac 730 SRMN er en professionel RIB-gummibåd med fremragende søgående egenskaber. Den præsterer sagtens 13-15 knob marchhastighed i åbent farvand, og lister sig op lige under 46 knob i tophastighed. Båden sejler komfortabelt med en flot retningsstabilitet, til gengæld er styringen stort udvekslet, så der ikke kan slås de helt store dario-krøller på kursen. Priser: Båd: 220.000 kr. Motor: 140.000 kr.
Uni-Safe, tlf. 32 58 16 15.




Seneste nyheder





Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *