Cresent 465

11-04-2002 13:16 Hans Henrik11 Apr 2002 11:16 - Troels Lykke
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen
Crescent 465 Trader og Yama-has nye 25-hestes firetakter er som skabt for hinanden. Den praktiske og hyggelige klinkbyggede Crescent passer fint til Yamahaens lavmælte firetakter, der er tæt på lydløs i tomgang. Man skal dog ikke tage helt fejl af hyggeonkel-atmosfæren, for den kun 250 kg. tunge båd præsterer 22 knob med én person ombord, så man kommer sagtens langt omkring.
Yamaha’en er én af de mere usædvanlige motorkonstruktioner i nyere tid. Den har tre cylindre, men trækker kun på de to. Den tredje cylinder er balancevægt i forhold til de to andre. Det fungerer, for den nye motor trækker behageligt og med minimum af vibrationer.
Crescent 465 er en meget traditionel brugsbåd, praktisk indrettet med fast styrekonsol og aflåselige stuverum. Den er åben, men for at afbøde mangelen på selvlæns leveres den fast med elektrisk lænsepumpe.
Mindre både med styrepult foran agtertoften er lidt problematiske at få op i fart, for med to personer ombord sætter de sig på halen, når man giver gas. En hjælpsom gast, der træder et skridt frem og tynger stævnen ned, forbedrer accelerations-
tiden en del.
Testbådens styrepult var udstyret med vindskærm af typen med en solid rustfri bøjle rundt omkring. Den er ekstraudstyr, men god at holde i netop i sådanne situationer.
Crescent’en virker som skabt til uforpligtende fiskebåd og/eller hardcoretrolling for dem, der vil have den rene vare uden styrehus. Sødygtigheden er der ikke noget i vejen med, og der er siddepladser både foran, i midten og bagi båden, som Veritas har godkendt til ... 7 personer!
Den 4-takts motor som testet med elstart til ratstyring koster ca. 31.000 kr., og til sammenligning kan nævnes, at en 25 hk. Yamaha hi-tech totakter med separat Autolubesmøring og elstart koster knap 29.000 kr., men den billigste traditionelle totakts 25 hk Yamaha til olieblandet benzin og med håndstart fås til 20.400 kr. Det er billedet af situationen, hvis man vil vælge mellem 2- og 4-takts udenbordsmotor lige i dag.

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer