Superfærge skal slå Cat-links Atlanterhavs-rekord

Briterne vil udvikle en højhastighedsfærge, der skal slå den eksisterende danske verdensrekord, og sejle over Atlanten på under to døgn.
18-01-2011 09:22 Hans Henrik18 Jan 2011 8:22 - Joakim Rechnitzer
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

De britiske skibsdesignere holder kortene tæt til kroppen og har kun offentliggjort denne tegning af fartmonsteret.

Britiske rederier og skibsværfter er gået i gang med at udvikle en højhastighedsfærge, der skal foretage sin jomfrusejlads under de Olympiske Lege i London i 2012 og efterfølgende slå den danske verdensrekord for hurtigste østgående sejlads over Atlanterhavet, skriver Ingeniøren.

The Maricuda Atlantic Challenger er 80 meter lang og skulle, ifølge det engelske maritime branchetidsskrift Synfo News, kunne skyde en driftshastighed på 70 knob, hvilket skulle gøre det muligt for skibet at tilbagelægge den mere end 5.500 kilometer lange distance over Atlanterhavet på mindre end to dage.

Dansk rekord på 2 døgn og 20 timer
Den nuværende verdensrekord på den østgående atlanterhavsrute blev sat af den for mange danskere så kendte Cat-link V-færge (som frem til 2005 blev opereret af Mols Linien og i dag sejler mellem Kristiansand og Hirtshals for Fjordline), som i 1998 tilbagelagde distancen på to døgn og 20 timer med en gennemsnitshastighed på 41,3 knob, skriver Ingeniøren.

Maricuda Atlantic Challenger vil skære 20 timer af den eksisterende rekord, blandt andet fordi færgen ikke vil have behov for at gå i havn for optankning.
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer