Med en topfart på 45 knob og en fabelagtig acceleration er den store luksus-RIB Eagle 780 en sjov, lynhurtig og spændende båd, der sejler så stabilt uden vildskab, at det også er en sporty familiebåd.

Brig Eagle 780 luksus-RIB til sjov og familievandsport

08-05-2016 12:03 Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Det var på en helt fantastisk dejlig tidlig forårsdag, at vi sejlede den næsten otte meter lange luksus-RIB Eagle 780, der er flagskibet i den ukrainske RIB-producent Brigs serie af Eagle-både.
Sejladsen foregik på fladt vand i en let mellemluft med sol fra en næsten skyfri himmel på Korsør Nor. Vi kunne derfor kun prøve at sejle i bølger med vores egne hækbølger.

Eagle-bådene er en serie af mere luksuriøse RIB’s til vandsport, med et dybt V-skrog til at give en bedre sejlads i sø og ikke mindst til bedre stabilitet ude på åbent vand.
Vi kunne hurtigt konstatere, at Eagle 780 er en stabil og familieegnet RIB. Den accelererer lynhurtigt og er sjov at sejle, men den har ikke den vildskab, som man kan opleve med mange andre RIB’s med en kraftig så er det nok ikke en 780er, man skal kigge langt efter. Til gengæld mister 780eren kun moderat fart i svingene, den står godt fast i vandet, og den er forbavsende tør at sejle.

Læs hele testen af Brig Eagle 780 i maj udgaven af Bådmagasinet. Er du abonnent og logget ind, kan du læse hele artiklen under "Mit Bådmagasin - artikler for abonnenter".

Er du ikke abonnent på Bådmagasinet, men ønsker at være det, kan du tegne et online årsabonnement for 499 kroner her. Du kan naturligvis også få leveret Bådmagasinet direkte i din postkasse, køb trykt abonnement her (der findes flere at vælge i mellem).

Begge abonnementstyper giver adgang til:

  • De 12 næste numre af Bådmagasinet online. (leveret direkte i din postkasse ved trykt abonnement). Hente Bådmagasinet til tablets (iPad eller Android) eller læs det direkte på PC skærmen
  • Låste artikler - kun for abonnenter.
  • Stort online-arkiv med Bådmagasinet fra 2010 og fremefter (79 online blade).
  • Mulighed for at benytte shoppens specielle tilbud til abonnenter - spar op 65% på udvalgte varer.

Ønsker du blot at købe denne ene artikel, kan du også gøre det her på sitet.

Køb artiklen - "Brig Eagle 780 Luksus RIB til sjov og familievandsport". Køb artiklen og få den som PDF fil - lige til at læse med det samme.

 

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer