Bådmagasinets billedgalleri

Test af 80 hestes påhængsmotorer

05-03-2016 14:23 Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

En af Nordeuropas mest kompetente motor-ekvilibrister, svenske Staffan Westerling, har udført en omfattende test af fire af markedets mest populære 80 hestes påhængsmotorer. Der var kamp til strengen om den samlede sejr.

Fire styks potente 80 Hk påhængsmotorer er linet op på værkstedet. Dygtige teknikere og alt deres måleudstyr samt avancerede instrumenter er klar til at blive forbundet. Båden er klar, testen kan begynde. Feltet består af Honda BF80, Mercury F80, Suzuki DF80 og Yamaha F80. I testen måles hastighed, brændstofforbrug, acceleration og ikke mindst det vigtige støjniveau – alle data målt med to mænd om bord. Alle fire motorer er 4-takts og naturligvis godkendt i henhold til de gældende miljøkrav.

Båden

Til formålet anvendes en svensk Ryds 628 MIDC som testbåd. Båden er bygget i glasfiberarmeret plast, og måler 6,25 m. i længden og 2,34 m. i bredden. Vægt uden motor er 720 kg., og den anbefalede motorstørrelse til sådan en båd ligger på mellem 80-150 Hk. Som den opmærksomme læser allerede har fanget, så testes der med den mindst anbefalede motor – for at udsætte duelanterne for størst muligt pres. Ved testen var der repræsentanter fra alle fire motorleverandører.

Hertil og ikke længere

Læs resten af artiklen ”Test af 80 hestes påhængsmotorer" i Bådmagasinets marts udgave 2016.

Er du abonnent og logget ind, kan du læse hele artiklen under "Mit Bådmagasin - artikler for abonnenter". Er du ikke logget ind kan du gøre det her

Er du ikke abonnent på Bådmagasinet, men ønsker at være det, kan du tegne et online årsabonnement for 499 kroner her. Du kan naturligvis også få leveret Bådmagasinet direkte i din postkasse, køb trykt abonnement her (der findes flere at vælge i mellem).

Begge abonnementstyper giver adgang til:

  • De 12 næste numre af Bådmagasinet online. (leveret direkte i din postkasse ved trykt abonnement). Hente Bådmagasinet til tablets (iPad eller Android) eller læs det direkte på PC skærmen
  • Låste artikler - kun for abonnenter.
  • Stort online-arkiv med Bådmagasinet fra 2010 og fremefter (75 online blade).
  • Mulighed for at benytte shoppens specielle tilbud til abonnenter - spar op 65% på udvalgte varer.

Ønsker du blot at købe denne ene artikel, kan du også gøre det her på sitet.

Køb artiklen - "Test af 80 hestes påhængsmotorer". Køb artiklen og få den som PDF fil - lige til at læse med det samme.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer