Bådmagasinet juni 2014

23-04-2014 08:00 Lennart Madsen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

bm06-2014 firsude215

Så starter Sejlsportsligaen

Indholdsfortegnelse

 
  

 


Leder
Den røde løber er rullet ud!

Blikfang
ISAF Worlds 2018 til Aarhus Danmark

Sailing Aarhus gik hele vejen
Øgenavnet ”Smilets by” gav virkelig mening, da ISAF énstemmmigt valgte Aarhus som værtsby for ISAF Worlds 2018 - VM i samtlige olympiske bådklasser.

Kort og godt
Alt godt fra bådbranchen   -  Udstyr   -  Personer   -  Nye både.

 

Så starter sejlsportsligaen
Dansk Sejlunion sætter nu gang i det store, fremtidsrettede initiativ for klubhold. 2014 er første sæson i Sejlsportsligaen – og med Bådmagasinet som mediepartner.

Idemanden bag ”battle of clubs” i Tyskland
Tidligere professionel sejler og marketingmand fi k ideen til den tyske Segel-Liga. Oliver Schwall fortæller Bådmagasinet om, hvordan ideen blev til virkelighed.

 

Brugte både er helt nede i pris
Finanskrisen ramte bådmarkedet hårdt. Brugtbådspriserne kom i frit fald. Der er utroligt mange brugte både til salg, til yderst fornuftige priser, og der er ledige havnepladser.

 

Tjek dette før du køber
En professionel rådgiver tjekker en brugt båd, og giver gode råd til bådkøberne.

 

Fokus på tursejlerne
I de næste udgaver sætter vi fokus på tursejlerne. Vi starter med en god familie oplevelse. En ung familie med børn, som bruger ferier og weekender på tursejlads.

 

Tursejlere: Forårstur til Fur
Weekenden sidst i april bød på rigtig godt vejr, så familien Haaning bestemte, de ville sejle til Fur. Det blev en fantastisk oplevelse tidligt på sæsonen.

 

10 tips til tursejlere
Gode råd og værktøjer, som kan være med til at sikre en succesfuld tur med familien.

 

5 vigtige sikkerhedsråd til turen
Sådan kan du sikre dig bedst inden sejlturen. Har du styr på sikkerheden? 

 

På tværs af Frankrig
En bådtur på Canal du Midi i lunt forsommervejr og et tempo, som ikke giver plads til stress og dårlig karma.

 

Sommergear til båden
Sommeren står for døren, og vi har fundet lidt godt til din båd.

 

Vi tester: Solaris 37
11 meter lang superyacht. En studie i bådebyggerkunst og en superyacht i miniature.

 

11 METER FRIHED – årets bog til sejlere
En smagsprøve på Christian Liebergreens nye bog om hans jorden rundt sejlads.

 

Sommerklar gummibåd
Et forårstjek gør gummibåden klar til sikker sommersjov, uden at tabe luften.

 

Trollingmaster Bornholm 2014:
Det var 10. gang i træk, at TV2 Bornholm arrangerede fiskekonkurrencen ”Trollingmaster Bornholm”. Nu en af Europas største småbåds-fiskekonkurrencer.

 

Genopstod fra glemsel og bunker af støv
Et ægtepar fra Frederiksværk har med flid og dygtighed genoplivet den fine 37 fods klassiske motoryacht ”Gl. Sussi”. Nu hædret med vandrepokalen ”Skruen”.

 

Teak eller teek når dækket er slidt ned
Flere og flere må erkende, at bådens teakdæk nu er slidt helt ned. Flexiteek er et alternativ til dyr teak og fås nu med et mere naturligt gråt teak-look.

 

Bavaria 37 Cruiser/41 Cruiser/46 Cruiser
Den nyeste generation af cruisingbåde fra Bavaria har fået et mærkbart og synligt boost på kvalitet, design og komfort. Vi har været på vandet med de tre nye Bavaria’er.

Guiden

Bådmarkedet

Havnepladsen

 


Den røde løberer rullet ud!

Aarhus blev valgt som værtsby for ISAF Worlds 2018. De brugte både er nede i pris så der dukker nye sejlere op, og Sejlsportsligaen skydes i gang denne måned, så kan jeg da snart ikke ønske mig mere.

Invitationerne er sendt ud, der er lagt op til fest, og som i de helt store galla øjeblikke, ser jeg for mig – ”den røde løber” er rullet ud for sejlerne. Sæsonen er i gang, og jeg glæder mig helt vildt, men dét jeg måske glæder mig mest over, er de tre store nyheder, som fortjener, at jeg kipper med fl aget.

Sailing Aarhus med Thomas Capitani i spidsen, har sammen med Aarhus By, Sport Aarhus Events, Sport Event Denmark og Dansk Sejlunion fl ere gange søgt om dette værtskab, og tredje gang skulle vise sig at være lykkens gang. Det var en énstemmig ISAF beslutning, som kvitterede for et bud af usædvanlig høj kvalitet. Sailing Aarhus får virkelig sat Danmark på verdenskortet, når samtlige OL klasser stiller til VM start på Aarhus bugten i 2018. Langt over 1.000 sejlere og dertil ledere, trænere og 5-600 frivillige hjælpere samt familier og tilskuere vil sætte smilets by på den anden ende i sommeren 2018. Jeg kan næsten ikke vente.

En anden god nyhed er signalet fra brugtbådsmarkedet. De brugte både er nu så langt nede i pris, at det trækker fl ere nye sejlere til. Vi søgte i den forgangne måned tursejlere på vores website, og minsandten om ikke det væltede ind med ’unge’ familier med børn. Hallo, dem troede jeg sådan set slet ikke fandtes! – Men jo, dem fi ndes der såmænd masser af, og vi følger fremover forskellige tursejler familier rundt omkring i landet, en redaktionel satsning som skal have lov til at vokse sig stor. De erfarne tursejlere bringer deres bedste tips, og de unge tursejlere deres drømme. Når disse artikler krydser kurs, ser jeg et stort potentiale for spændende læsestof, for selvom vi hylder et VM i kapsejlads og om lidt opstarten af Sejlsportsligaen, så er det tursejlads, som vil komme til at fylde mere i magasinet fremover.

Den tredje rigtig gode nyhed er, at Sejlsportsligaen starter op. Ikke kun en kapsejlads, men også et værktøj til at lirke døren til klublivet op. Ligesom med ISAF VM, har vi omtalt Sejlsportsligaen med masser af artikler på vores website, ja Sejlsportsligaen har faktisk fået sin egen ’fane’ under nyheder, for dét er et projekt som Bådmagasinet bakker 100 % op - så meget, at vi ligefrem er blevet mediepartner for Ligaen.

Hvem bliver Danmarks bedste klub ? 18 sejlklubber skal dyste over fi re stævner i denne sæson. To i øst, Rungsted og Hellerup, og to i vest, Sønderborg og Aarhus. Jeg håber, at vi sammen kan hæve ambitionen og få sejlet seks, ja måske otte weekender, når vi ser nogle sæsoner frem. Efter beslutningen om valg af årets 18 ligaklubber blev truffet, har yderligere 10 klubber henvendt sig, så mon ikke vi på sigt vil opleve det samme, som vi ser syd for grænsen. Den tyske ’Segler-bundesliga’ sejler i år både en første og anden divison, og har taget tysk sejlsport med storm. Jeg håber inderligt det samme sker herhjemme – et fl ot setup og rammerne er skabt, en mulig game chancer for klublivet og sejlsporten lurer.

Vi ses på vandet.

Søren Øverup.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer