Bådmagasinet september 2013

26-08-2013 02:00 Christina
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

bm09-2013 forside215pxEU-direktiv skaber farlige søventiler:
Stoler du på dine?

 
  

 


Kort og godt
Alt godt fra bådbranchen I Ting I Personer I Nye både.

Brugt båd: Maxi 909
Vellykket familiecruiser med attraktiv brugtværdi. Det gælder også den 30 fods Maxi 909, der udbyder til 249.000 kroner.

Fire for enhver smag
Buster X  • Bella 485 R • Suvi 5050 SR • Faster 495 CC.

Danmarks store jordomsejler
En af Danmarks største jordomsejlere, Svend Billesbølle, er død 89 død. Læs her om hans storme, forlis og dybsindige tanker fra det liv på verdenshavene.

EU-direktiv fører til farlige søventiler
Mange søventiler er tikkende bomber - Kan du stole på dine?

Havne: Lyø Havn
På Lyø Havn bor Danmarks dyreste gås. Han hedder Gustav og lever af brød fra lystsejlerne. Øen er ren Morten Korch.

Få din båd til at smile igen
Overfladens glans er bådens ansigt udadtil. En mat, gulnet gelcoat er trist, mens en flot poleret båd bringer smilet frem. Vi har talt og testet med en ægte polish-nørd.

App's
Der er de senere år kommet en lang række app's. vi har samlet et udvalg her, der er praktiske, brugbare og lige til at downloade. God fornøjelse.

Vi tester: Bavaria Vision 42
Den nye 42 fods Vision følger tæt i kølvandet på storesøsteren Vision 46. Vi har sejlet nyheden i frisk vind og høj sø. Læs her vores overraskende vurdering af bådens komfort.

Kend dit grej: Guide til vandtætte lydanlæg
Specielt til lystbåde er der udviklet stænk- og vandtætte lydanlæg. De avancerede anlæg kan kommunikere med kortplotteren. Du får her et overblik over søstærkt lydgrej.

Kuling i Nordsøen med hollandsk kanalbåd
Serien om hollandske motorbåde fortsætter med et par af de havgående bådtyper.

Skærgårdens fristelser
Det idylliske maritime miljø med klippekyst og tusindvis af øer, så langt øjet rækker, gør den svenske vestkyst til en yndet sejlerdestination.

Løntung ballast i Dansk Sejlunion
Dansk Sejlunion har højere lønudgifter end andre idrætsforbund målt i forhold til antallet af medlemmer. Vi har talt med Hans Natorp.

Chefen hos Elvstrøm Sails går fra borde
Efter 33 år ved roret er administrende direktør Claus Olsen ved at forberede sig selv og Elvstrøm Sails på et exit. Vi har talt med Claus Olsen.

X-Yachts Gold Cup 2013
Det var femtende gang, at der afholdes X-Yachts Gold Cup. X-både og sejlere fra hele verden var samlet til tre begivenhedsrige dage i Tuborg Havn.

Guiden

Bådmarkedet

Havnepladsen


Hverdagen kalder

I min forrige kommentar her på lederpladsen, glædede jeg mig til at smide fortøjningerne og håbede på godt vejr! Jeg skal love for de højere magter hørt min bøn. Jeg mindes ikke så flot en juli måned, og bådbranchen kan da heller ikke få armene ned. Når det ifølge DMI er den næstbedste juli, siden den bedste i 1874, så tør jeg godt påstå at ingen af vores læsere har haft en bedre juli end den i år, hvis de ellers har været på vores breddegarder.

Havene har bugnet med feriegæster, og alt hvad der er placeret i nærheden af eller på havnene, marineshops, butikker og restauranter, melder om mangedobling af salg. Sådan – hvor har det været befriende at se, så fyldte havne og så mange både på vandet.

Hverdagen kalder, og ja – der dukker et billede op på nethinden af Dan Turéll! En af Danmarks helt store digtere og forfattere skrev tilbage i 80'erne en sang, og nu ved de fleste jo allerede godt hvilken en jeg tænker på, og overordnet sidder den sang stadig lige i skabet:

"Morgenkyssene – Postens smæld i entréen – Kaffelugten – Den rituelle vandring til købmanden om hjørnet efter mælk, cigaretter, aviser (burde jo være magasiner, red.) – Jeg holder af hverdage ..."

Den sidder lige i skabet, bortset fra tidernes forandring. Posten kommer ikke længere om morgnen! Cigaretter ryges der ikke så meget af mere, og aviser læses på nettet! Men budskabet – jeg holder af hverdagen, den hopper jeg med på. Så hverdagen kalder, og mens disse ord forfattes bliver der afholdt bådudstilling i Dragør. Hvorfor nu nævne den, jo såmænd – der er tale om en flydende bådudstilling, hvor der meldes om "alt udsolgt" – altså af stande, såvel på land som i vand.

Sommeren har sat sine tydelige og gode spor. Optimismen kan skimtes i det fjerne. Det har den kunnet før, men denne gang håber jeg, at vi oplever en mere vedvarende optimisme, også blandt sejlere. Det er jo hverdagen der skaber mulighederne, for at vi kan drømme om næste sejlerferie.

Søren Øverup

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer