Bådmagasinet april 2013

18-03-2013 07:00 Christina
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

bm04-2013 forside150pxQuick guide: Vigtigt forårstjek
Det skal du gennemgå, før båden rammer vandet

 
  

 


Blikfang
Lille Viggo på 1 år skal ikke snydes for en sejltur, selvom han endnu er for lille til at hive i skøderne på forældrenes X-37.

Fredericia Boat Show
Sikke en flot bådudstilling Messe C i Fredericia fik fyret af.

Skolereform: Sejlads på skoleskemaet
Længere skoledag kan give sejlads på skoleskemaet.

Kort og godt
Alt godt fra bådbranchen   I   Ting   I   Personer   I   Nye både.

Københavns Havn på vej mod Sverige
To helt nye havneterminaler er undervejs ved Kronløbet i Københavns Havn.

Kend dit grej: Quick guide til forårstjek
De vigtigste tjek inden din båd rører vandet.

Ultralyd i stedet for bundmaling?
Er ultralyd virkelig et alternativ til bundmaling til at holde skroget rent for begroning? Vi har testet Ultrasonic Antifouling på to både.

Havne: Svendborg Havn
Danmarks fedeste Havn! Havnemester i Svendborg Havn fortæller om, hvad der gør Svendborg Havn til en helt speciel havn i Danmark.

Bavaria 29 Sport: Sportscoupé til familien
En potent familiecruiser med nordisk hygge og velindrette rummelighed om læ. Vi har sejlet båden med 440 hk fordelt på to potente Volvo Penta D3 EVC dieselmotorer.

Både for enhver: Fjord 26 Consul
Fjord 26 Consul fra 1974 er en fin familiebåd til weekend- og sommerture. Prisen er ligeledes fornuftig, vi har set nærmere på et eksemplar til blot 169.900 kr.

Bolig med havudsigt for under 2 mio. kr.
Hvordan er det at bo i sin båd - hvad er fordelene og ulemperne?

3 gode finske både til fiske- og fritid
Yamarin Cross 60 Cabin • Suvi 5700 SR Duo og SR CC • Yamarin Cross 49 Bow Rider.

Lette sejlbåde
Hvorfor er det så svært at bygge lette både? Bådmagasinet har opsnuset 19 af de lette performancebåde.

Køstners kommentar
Hvem gider sejle sommertur i en skotøjsæske?

OCD
Ny optimistsejler på ranglisten?

Guiden

Bådmarkedet
Find din båd her

Havnepladsen 


Få så flyttet dansk sejlsport

Dansk sejlsport står i stampe, hvis ikke det nok nærmere går baglæns! Der sker intet rundt omkring, og for et par år siden vedtog Dansk Sejlunion en ”Strategi 2011”, som skulle forandre hverdagen for den menige sejler. Bådmagasinets klummeskribent Nicolai Lassen påstod, det ikke ville rykke en millimeter – han væddede med Hans Natorp, og Lassen endte med at tabe (gud ved hvorfor?) to øl til Hans Natorp. Nu påstår jeg - Lassen du skal have dine øl retur!

Strategi 2011 har ikke påvirket dagligdagen for de menige sejlere. Det kan da godt være, den har ændret strukturelt på et set-up i Dansk Sejlunion, men ændret noget for sejlerne, nix – ikke en bølge!

Gør sejlsporten sexet
Nu sidder jeg her på bagkanten af et veloverstået Boat Show i Fredericia og tænker, hvad pokker er det, der skal til for, at sejlsporten igen bliver sexet?

Priserne skal ned. Det er helt klart blevet alt for dyrt at sejle. Finans- gælds- og hvad de andre kriser ellers er døbt, har ændret folks syn på det at bruge penge. Pengene er der såmænd stadig, de bliver bare prioriteret anderledes, hvilket går hårdt ud over sejlsporten. Kap-sejladser bliver aflyst, og dem der bliver afviklet – ja, der falder deltagerantallet til tæt på et kritisk niveau for fremtid gennemførelse! Havnepladser er der ved at være nok af, så den undskyldning gælder heller ikke længere.

Sporten kort
Ved en lille sammenkomst i løbet af bådudstillingen sad jeg sammen med Theis Palm og Mads Christensen, begge North Sails folk. Theis havde været i Japan for at sejle Prins Henrik Trophy. Det foregik som holdsejlads, hvor hvert land stillede med tre hold. Theis var begejstret. ”Har du nogensinde prøvet det, Øverup?”, spurgte Theis. Til hvilket jeg måtte svare: ”Øhh nej!”. Men pludselig tændte det noget i mig. Hvorfor lyder det ikke i Lørdagssporten, ”tænke-citat”:

”Og i dagens Landssejlsportsturneringen mødte Svendborg Helsingør, som vandt 3-1, og i Aarhus var Næstved på besøg, her blev det til en hjemmebanesejr på 3-2 efter en omsejlads. I morgen tager KDY imod Fredericia, hvor der sejles ud for Skovshoved med start kl. 13.00…se mere på sporten.dk”.

Hvad så DS, hvis vi var dygtige sammen, kunne vi måske også komme med i alle avisernes sportsresultater. For noget af det, jeg mener sejlsporten mangler her-hjemme, er synlighed, og tænk hvis det ligesom også lykkes at skabe en sejladsform, der ligefrem blev po-pulær.

Vind med sejlsport
Det ville skabe liv i de sejlklubber, der skulle udtage de besætninger, der skulle sejle ”Landssejl-sportsturneringen”. Hvis vi nu var rigtig gode, kunne det jo være, træerne voksede ind i himlen med en eliteserie, 1. division og naturligvis en oldboys række, som der nok findes flest aspiranter til. Det kunne jo også være, det ville ende i et TV program lørdag aften ”Vild med Sejlsport”…

Jeg er sikker på, de rigtige folk kan drible den bold i mål. Idéen er serveret - se at få flyttet dansk sejlsport, så den bliver kendt for andet end store dyre og kostbare både. For min umiddelbarre holdning er, det er blevet alt for dyrt at have sejlsport som fritidsinteresse!

Søren Øverup

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer