Jonna brugte 260 døgn rundt om jorden. Kan du gøre det hurtigere?

Jonna er hjemme: Køb en klar jordomsejler

28-10-2013 07:30 Øyvind Bordal28-10-2013 06:30 - Øyvind Bordal
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Som de fleste læsere af Bådmagasinet vil huske, så endte Christian Liebergreens solosejlads jorden rundt i den engelske kanal, da masten knækkede. Heldigvis var jordomsejlingen gennemført på det tidspunkt! Båden blev slæbt i land, og arbejdet gik i gang med at reparere skader og erstatte riggen. Motoren var også skadet, så det var en omfattende proces der gik i gang.

Trak ud

Det var tilbage i marts måned, og planen var længe at færdiggøre båden og sejle den tilbage til Skagen, hvor sejladsen startede. Men forsikringsopgør og arbejdet med at få en ny mast, nye sejl og så videre trak ud. I tillæg blev en af leverandørerne ramt af konkurs. Til sidst besluttede Liebergreen at fragte Jonna hjem på en blokvogn.

Riggen aldrig brugt

Det er sket nu - den efterhånden historiske jordomsejler har landet i København, og skal sælges. "Riggen er jo helt ny", fortæller Christian, "masten har faktisk aldrig været monteret. Sejlene, Quantums Hydranet-sejl, har aldrig været pakket ud. Motoren bliver nu totalrenoveret, og båden er totalt pakket med udstyr til stort hav. Det ville være meget sjovt at sælge hende til en som har mod på en ny tur. Det vil i så fald blive tredje gang Jonna skal jorden rundt", siger han.

To gange jorden rundt

Båden er en Sagitta 35 fra 1972, en solid og tung klassisk konstruktion af Sparkman & Stephens, bygget i Svendborg. Første tur jorden rundt foregik med Hannelore Dörner, Niels Vejrup Carlsen og deres to små børn - en tur som resulterede i bogen "I samme båd" (Frydenlund forlag). Anden gang var Christian Liebergreens nonstop solosejlads - en historisk sørejse på 260 døgn, som også vil resultere i en bog. Jonna blev gennemgribende renoveret og forstærket til den tur, og udstyret med alt tænkeligt udstyr af bedste slags. Det skete i 2012.

Lang udstyrsliste

Fra udstyrslisten kan nævnes vindmølle, solpanel, watermaker, satelittelefon, en speciel touchscreen computer med MaxSea-kort, AIS transponder, kortplotter, VHF (stationær + bærbar), LED, Lopolight lanterner, flere ankre, stor medicinkasse - og mange andre ting. Prisforlangende er kr. 320.000. Er du interesseret, kan du kontakte Christian Liebergreen direkte på mail: jonnadenmark@gmail.com

IMG 3699

 

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer