Christian Liebergreen har mistet masten på Sagitta 35eren.

Christian Liebergreen ramt af mastehavari

04-04-2013 13:20 Trine Søe04-04-2013 11:20 - Øyvind Bordal
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Så tæt på - og så skulle det alligevel ikke være. Den danske jordomsejler Christian Liebergreen har kæmpet i årevis for sin drøm, og har de seneste 260 døgn klaret sig alene om bord på sin gamle, solide Sagitta 35. For få dage siden viste beregninger at han ville ankomme Skagen Havn i morgen, efter at have fuldført den ultimative præstation til søs - en solosejlads hele jorden rundt.

SOK alarmeret

Men stormvejr og modvind har forsinket Christian, og efter mange døgns kamp i voldsomme bølger og hård modvind, afmastede han sent i går aftes. Havariet skete ud for den engelske sydkyst. SOK blev alarmeret, og de kontaktede den engelske søredningstjeneste RNLI. Kun to timer efter at SOK blev kontaktet, lå der et redningsfartøj longside Jonna.

Support-team på vej

Efter et kort slæb til den engelske kystby Torquay, er Christian Liebergreen og Jonna nu sikkert i havn. Der meldes ikke om fysiske skader, hverken på mand eller fartøj, ud over det fatale svigt i riggen. Christian Liebergreens support-team fra Lopolight, Peter Hancke og den tidligere jordomsejler Jan Møller, er på vej til England for at støtte Christian.  Lige nu må han formodes at være meget hårdt ramt mentalt. 

Bagbord undervant knækket

Det var bagbord undervant der svigtede - det skete allerede i går morges. Det andet undervant var tidligere også knækket, og her havde Christian brugt sit reserve undervant. Nu var der ikke andet at gøre end at rigge en spectra-line op, og spænde den op så godt som muligt. Men i krap sø på 2,5 meter og modvind på 25-30 knob var det altså ikke nok til at stabilisere riggen. Omkring klokken 22.00 gik masten over bord.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer