Så er der kun en autopilot tilbage...Foto: Christian Liebergreen

Christian Liebergreen: Klonk! Så knækkede vindroret...

29-03-2013 08:00 Søren Øverup28-03-2013 7:00 - Øyvind Bordal
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Kampen er ikke forbi endnu for Christian Liebergreen, selv om han nu er næsten hjemme. Voldsomt stormvejr har slået hans båd helt ned flere gange, på vej ind i Biscayabugten, og meget store bølger har gjort tilværelsen til en kamp de seneste dage. Seneste ETA Skagen Havn er 8. april, men det kan blive både tidligere og senere. Her Christians seneste beretning:

Surfer i 20 knob

"Op til 8 meter bølger, og i perioder mere vind end jeg kan mindes at have haft på hele turen....de var nu ikke så slemme, bølgerne, bare store og rullende, så jeg følte mig hurtig tryg ved blæsevejret. Havde dog en trist oplevelse med en bølge der virkelig fik konsekvenser for styretøjet, nemlig vindroret. Jeg står ude i cockpittet i fredags og kigger frem, da en kæmpe bølge kommer ind agtenfra, og løfter agterenden af Jonna op, så jeg virkelig frygter at stævnen graver sig ned i den næste bølgedal. Det ender med et fuldstændigt sindssygt surf med 20 kn, jeg hører et markant 'klonk', og tror først det er kølen, der har ramt et eller andet. Ser så at selve vindroret hænger i linen og bliver trukket efter. Tror først at den bare er gået ud af sit gevind, men opdager at den er knækket."

Autopilot overtager

"Vindroret har jo været 'rorgænger' siden Stillehavet og styret flot, og jeg håber at kunne
reparere det, så vi ikke kun er afhængig af autopiloten, som styrer nu. Til gængæld styrer den
meget mere præcist, og farten er så også øget."

Picture 550

Svært at bedømme ankomst

"Vindsystemerne er noget fjollede og ændrer sig hele tiden, så det bliver endnu sværere at bedømme hjemkomst, eftersom den siger modvind en hel del af vejen. Heldigvis ændrer det sig hurtigt, så det kan stadig nå at komme i vores favør."

8 måneder om bord

"Jeg trives rigtig godt ombord, kan ikke forstå at jeg har været 8 måneder på sådan et lille
areal, men samtidig vil jeg også bare gerne hjem nu, føler jeg har fået det jeg kom efter,
og fået testet mine drømme, som heldigvis har holdt, trods nogle justeringer undervejs."

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer