fbpx

Nedriggertid: Fuld vigør på de bevaringsværdige skonnerter

Inkluder i Newsletter: Ja

I næste uge vil der være fuld aktivitet på Admiralkaj foran Admiral Hotel. Igen i år nyder de bevaringsværdige sejlskibe Mira, Halmø og Lilla Dan og nyudklækkede matroser fra skoleskibet Georg Stage godt af hinandens eksistens. Skonnerterne får en grundig overhaling, så de er godt beskyttede mod en hård vinter og de just dimitterede søfartselever får en praktisk erfaring i, hvordan man vedligeholder træskibe. Og det er et stort arbejde. De skal slibe og lakere alle master, bomme og rær, afrigge tovværk, lapsalve riggen, tørre og pakke sejl og lægge alt på lager.

Nedrigger DSC 0166

Der er tusindvis af arbejdstimer i at vedligeholde disse gamle træskibe. Og lige nu gælder det om at få dem rigget af efter dette års sejlsæson, så de er beskyttede mod vinterens fugt og kulde", fortæller Jesper Hjorth Johansen, kaptajn på Lilla Dan.

Arbejdet med at gøre skibene vinterklar starter mandag den 25. september og frem til fredag den 29. september alle hverdage fra klokken 10.00-15.00. Herefter bliver skibene overdækket med presenninger og går i vinterhi, hvor der vedligeholdes under dæk og under presenning og hal indtil 1. maj 2018, hvor glade gæster igen kan gå om bord til personale- og familiefester eller teambuilding, receptioner og sejlferier.

Så kom forbi på kajen og følg med i arbejdet på Halmø og Mira. Hvis du får lyst og vejret tillader det, kan du sidde og nyde udsynet til en kop kaffe eller andet du vil forkæle dig selv med i cafeen. Skonnerten Lilla Dan ligger i Skovshoved havn som Legeskib.

Fakta

I sejlsæsonen har alle tre sejlskibe hjemhavn ved kajen bag Admiral Hotel tæt på Nyhavn. Her fungerer de som et maritimt og aktivt oplevelsescenter med aktiviteter lige fra konferencer, teambuilding og andre erhvervsrelaterede arrangementer til skønne sejlferier, dagture, events, fester, togter m.m.









Havne

Havnefoged søges i Sydsjælland

★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *