fbpx

Se de gude smukke 12 mR foran Dokk1 i Aarhus - i dag

Inkluder i Newsletter: Ja

De seneste dage har Marselisborg Havn summet af nostalgi fra før verden gik af lave idet 10 smukke kapsejladsbåde fra 1930’erne besøger havnen i forbindelse med kapsejladsen Wessel & Vett Cup.

Bådene, der er fra Danmark, Norge og Sverige, og deres godt 200 besætningsmedlemmer sejler hver dag kapsejlads på en bane der er lagt ud for Moesgaard skov og Strandvejen, men i dag lørdag byder dagen på en lidt længere distancesejlads som fører bådene forbi Aarhus og op til Kaløvig.

På vejen derop, skal bådene dog lige på en paradesejlads – eller en “fly-by” som det kaldes i sejlerjargon. Bådene skal nemlig IND I HAVNEN og runde en bøje der bliver lagt ud for DOKK1.

Fotogalleri af de gude smukke 12 mR både her (fra tidligere sejlads, red.)

Bådene vil sejle for sejl inde i havnen og det bliver et spektakulært syn at se de op til 25 meter lange både, med lige så høje master, sejle forbi DOKK1, den gamle Toldbod og den nye Havneplads.

Bådene forventes at sejle paradesejlads mellem 12.00-13.00 lørdag, den 2. september.

De smukke 12mR både blev bygget til at deltage i de olympiske lege i 1908, 1912 og 1920 og senere blev de benyttet ved Americas Cup fra 1958 til 1987.

Bådene, som man altså godt kan kalde et designmæssig, langvarig succes, vil under paradesejladsen blive præsenteret af en kommentator der står på land og fortæller detaljer om de smukke både, hvor den ældste er så gammel som fra 1908 og den nyeste fra 1986, Kiwi Magic.

 









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *