fbpx

Tillykke til Aarhus - Bådmagasinet kipper med flaget

Inkluder i Newsletter: Ja

Baadmagasinet 09 2017 online 200bred

Tillykke til Aarhus

Der findes rigtig mange gode grunde til at kippe med Dannebrog for Aarhus. Aarhus ligner mere og mere Danmarks epicenter nummer ét, når det gælder jollesejlsport og optimale vilkår for sejlerne, hvilket jeg vender tilbage til senere.

I august måned afviklede World Sailing deres VM testevent. Det skete nøjagtig et år forud for det rigtige VM-stævne, hvor samtlige OL klasser skal dyste, både om mesterskabstitlen, men også om de første OL nationspladser til OL i Tokyo 2020. Hvis nogle synes, der var mange sejlere på vandet i år, så kan de i princippet godt have ret. Cirka 350 sejlere deltog, men bare vent. Om et år lyder tallet på langt over 1.200 ja, jeg hører sågar 1.500 sejlere - så der bliver trængsel på Aarhus Bugten.

Langt det meste klappede ved testeventen. Jeg hørte dog om steder, hvor hjælperne ønskede forbedringer. Det kan næsten ikke undgås, og det er jo netop derfor, man afholder en testevent, men der var heldigvis tale om ting i petitesseafdelingen.

Det var Egå som agerede stand-in for Aarhus. Hele havneområdet på Aarhus havn fremstår i skrivende stund som en stor byggeplads. Og det er lige netop denne byggeplads, jeg har i kikkerten, når jeg ønsker at kippe med flaget og sige tillykke.

Det som NCC roder med endnu et års tid, det er Danmarks nye internationale sejlsportscenter. Der var rejsegilde under testeventen, og for første gang fik offentligheden, sammen med HKH Kronprins Frederik, mulighed for at fornemme hvad det er, der kommer til at ske i Aarhus - og jeg siger bare, wow - sikken et hus sejlsporten får at boltre sig med på disse kanter.
Da jeg stod midt i alle takketalerne, som der jo naturligvis skal holdes ved sådan et arrangement, ja der stod jeg og tænkte, hvad pokker skal der ske med Østdanmark? Hvor bliver Sundet af i kapløbet om at skabe optimale rammer for sejlerne?

Den største chance for bare at lave noget, der minder om Aarhus, blev i mine øjne forpasset, da man missede muligheden i den netop udvidet Skovshoved Havn. Her havde et sejlsportscenter Øst været helt optimalt. For sådan et center kræver sin plads, og det er desværre lige netop det, der mangler langs Øresunds kyst, så kreative idéer efterlyses?

Jeg håber inderligt, at noget kommer til at ske i Sundet. For på jollesejlernes vegne kunne jeg ikke undgå at blive en smule misundelig. Det bliver godt nok sejt, det de får skabt i Aarhus - så endnu engang tillykke med det.

Søren Øverup

 

Så er seneste udgave af Bådmagasinet på gaden. 84 sider fyldt med inspirerende læsestof i et magasin, hvor fordybelsen sikrer, at du rigtig slapper af. Udover Øverups leder, så kan du her se hvad du får i magasinet samt en teaser nederst, hvor du kan bladre hele magasinet igennem, i miniture format.  Du kan købe magasinet online, og modtage det om få minutter direkte i din indbakke, vupti.


Klar til sommertur - fem forrygende feriehavne

 


Blikfang
Aarhus ligner mere og mere Danmarks epicenter nummer ét.

Kort og godt
Alt godt fra bådbranchen I Udstyr I Personer I Nye både.

75 år med Danmarks største kølbådsklasse
Danmarks mest populære bådtype gennem tiderne fylder i år 75 år.

Nye både
Store og små både. Motor- og sejlbåde.

Et nyt kapitel
Nu sejler Oceans of Hope videre på nye eventyr, med flere grupper om bord.

Her er samværet vigtigere end farten
Bavaria E34 er en god gammeldags deplacementbåd med en ny og helt unik apterin

Maritime lækkerbidskner
Find inspiration til maritime produkter til ham, hende og båden.

Bekvem cruiser med racer-gener
Dehler 34 fra 1984 er i dag stadig en god og velsejlende cruiser af høj kvalitet.

Dansk, bæredygtig design til hele verden
Velkommen til en helt anden tilgang til motorbåde.

Hvad sker der i de danske havne?
Gennem hele sejlsæsonen sætter vi fokus på, hvad der rører sig i de danske havne.

Jeanneau Merry Fisher 795 Marlin
Denne nye model i 795 segmentet har Bådmagasinet testet ved Tanum Strand i Sverige.

Sådan virker det – og her er mulighederne
Foiling er en gammel idé, som først nu kan realiseres i stor skala.

Med det yderste af neglene
Den ultimative udfordring i de danske farvande.

Boatindex

Udvalgte både fra Boatindex - et Bådmagasin site.

Guiden
Gode maritime tilbud.

 


 

 









★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *