Det kunne minde om et asfaltbal - den nye in-sted i Skovshoved et meget Street agtigt. Foto: Nicolai Lassen

Nyt liv i Skovshoved Havn

06-08-2017 14:06 Nicolai Lassen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Selv om den store udbygning af havnen har hjulpet på livet i havnen, er der også dage hvor de døde på Assistens kirkegård er mere livlige end stemningen på Skovshoved Havn.

Nu åbner spisested nr. 3 med Hal5, beliggende i den sydlige ende af havnen. Cafenavnet ”Hal5” er en konsekvens at beliggenheden er en af Nordbjergs gamle bådhaller, rigtigt gættet hal nr. 5.

Målet er at det uformelle dyrkes i cafeen, folk i alle aldre kan komme forbi, købe en bid mad, nyde en øl og snakke på tværs – sejlere, turister og de lokale skovsere.

- Hvis man er til noget helt relax, kan man komme her i Hal5, forklarer idémand Flemming Hjartved, der sammen med Camilla Krogh står bag initiativet. Indretningen er inspireret af street food steder, som eksempelvis Papirøen i Københavns havn og Posten i den ganle centralpostterminal ved siden af Hovedbanegården.

Lars Nordbjerg som er værftsdirektør var straks med på ideen, længe har søgt at skabe liv i den sydelig del af havnen som altid har været den mest døde del af Skovshoved Havn.

Sidste år under ORC VM viste Lars hvor velegnede værftet er til store events, da mere end 700 sejlerede feste på værftsområdet i hele ORC ugen. Når bådene dermed atter fylder hallerne engang i oktober, pakker de to ejere blot caféen i en container, og pakker den ud, når sommeren står for døren i 2018. Lidt tankevækkende at åbningen i år først blev primo august?

Caféen har en hyggelig, rustik atmosfære. Hallens maritime anvendelse former cafe stilen, sammen med den streetagtige indretning. Menuen er helt streetfood, ganske enkelt. Eksempelvis serveres fiskefileter og gode pølser fra grilen.

Som en af de ældre, nok også lidt konservativ sejlere sagde til åbningen: - Jeg forstår ikke at folk vil sidde på paller, men ellers var den gode Klaus meget begejsteret.

Åbningsreceptionen var et tilløbsstykke, selv om vejret kun skiftevis var sommerligt. Sejlerne var nok i undertal, det var det smarte fredags bar klientel fra Skovshoved Hotel som havde søgt 200 meter ned på havnen og de mange gratis drinks.

Forhåbentlig får folkene bag Hal5 og samarbejdet med Nordbjergs succes, så der kommer liv i den ende på Skovshoved havn. Her alle muligheder for et uformelt lækkert samlingssted for sejlere, turister og de lokale skovsere.

SkovshovedII

Hal 5 på Skovshoved Havn. Bådmagasinet var allerede forbi tilbage i juni måned, hvor det nye sted lige havde slået dørene op. Men først her primo august blev der holdt officiel åbning, hvor mange havde fundet vej. Foto: Nicolai Lassen

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer