fbpx

Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe - Fulton er med hele vejen

Inkluder i Newsletter: Ja

40 store flotte sejlskibe sejler rundt om Fyn på den venskabelige kapsejlads ”Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe” i uge 30. Det er 35. gang, at Fyn Rundt afholdes, og arrangørerne har valgt den klassiske rute med de fynske havne: Skibene samles i Nyborg den 22. og 23. juli 2017. Kapsejladsen starter mandag den 25. juli, og skibene lægger til i Kerteminde, Middelfart, Assens, Faaborg og Svendborg.

Fulton

Fulton deltager i år.

Der er flere udenlandske skibe tilmeldt fra Holland, Tyskland og Sverige. De mange skibe er en skøn blanding af foreningsejede, firmaejede og privatejede skibe, og de smukke bevaringsværdige skibe udgør en væsentlig del af Danmarks sejlende kulturarv.

Publikum har lejlighed til at se skibene ankomme til havn – og sejle igen næste morgen. Hvis det overhovedet er muligt, sætter skibene sejl tæt på land, og nogle af skibene sejler ind i havnen for sejl, hvis vinden tillader det.

Fulton kommer

Den tremastede skonnert, Fulton, er for første gang i mange år med på hele sejladsen. Skibet har været ude i økonomisk stormvejr, men er nu igen på ret kurs og sejler med lejrskoler og unge, der har det svært. Under Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe vil Fulton sejle med daggæster og vil ankomme til havn hver dag kl. 16.00, hvor der vil være åbent skib imod en mindre entre.

Havnehygge

Flere andre skibe tager også daggæster – billetter købes igennem Maritimt Center eller ved kajen. Du behøver ikke at være sømand eller have kendskab til sejlads for at være med. Der er uddannede folk om bord på skibene, og alle – også gæster – har mulighed for at få en tjans på dækket og hjælpe med sejl og tovværk.

Den store gruppe af skibe ankommer sent på eftermiddagen, alt efter dagens rute, vind og vejr.

Læs mere om sejladsen her.

 









Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!

★ Artikel

★ Ruffet måtte af og på igen

Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL





Udvalgte artikler *