fbpx

H-bådenes formand kan ikke få armene ned

Inkluder i Newsletter: Ja

"Jeg kan ikke få armene ned", nynner formand Henrik Toft til den glade vise fra Tørfisk. I juli måned drager formanden for Danske H-bådsejlere nordpå. Han skal sejle DM for H-både og tredje afdeling af H-bådenes Ligastævne i den lille, men meget aktive sejlklub Amtoft Lystbådelaug.

Danske H-båds sejleres formand Henrik Toft er en glad mand og kan ikke slippe melodien fra Tørfisk, hvor de synger om, at de ikke kan få armene ned, fordi det kan de heller ikke i H-båds klassen. Henrik Toft fortæller: "Vi har lige afholdt et fantastisk Nordisk Mesterskab, hvor Danmark, Norge, Sverige og Finland var repræsenteret med flere teams, og vi nærmer os et DM i Amtoft, som allerede nu tegner til at blive internationalt. Vi har flere tilmeldte besætninger fra Tyskland, hvor vi glæder os til at se formen på den tidligere tyske mester Dirk Stadler, og fra Italien, hvor den nuværende Melges 32 sejler Flavio Flavini også har meldt sin ankomst".

hbåd spilerfelt fra hæk 2017 fotogra Max Larsson

H-bådene er kendt for at have store felter til deres stævner. Foto: Max Larsson.

Det bliver et DM på et højt niveau, hvor de udenlandske sejlere får fornøjelsen af at møde vores tidligere danske Verdensmestre i form af Claus Høj Jensen, Morten Nielsen og Steffen Stegger, som også er nykåret Nordisk Mester. Efter DM i Amtoft drager flere danske besætninger mod Schweiz, hvor VM skal afholdes på Geneve Søen.

I H-båds Ligaen følges DM op af stævner i Aarhus Festuge og det afsluttende H-båd Liga i Brejning.
Allersidst på året sejles der Haarup Mixer Cup på Silkeborg Søerne. Der er stor tradition for H-båds sejlads i Silkeborg, og de trailerbare både gør det muligt at lave store fleet sejladser med kølbåde midt i Jylland.

hbåd fotograf Max Larsson

H-båds ligaen er en realitet fra denne sæson. Foto: Max Larsson.

I Silkeborg afsluttes altid med det navnkundige "Djævleræs", som er sejladsen fra den store Juelsø tilbage mod Silkeborg Sejlklub som ligger i Brassø, - det er altid spændende med et par krydsben i Gudenåen.

Mange nye sejlere i klassen

Trenden i H-båds klassen viser fremgang med flere nye sejlere. Den yngre generation bliver attraktiv for skipperne i H-båds klassen, hvor Claus Høj Jensen har bevist, at unge stærke sejlere er en speedfaktor, som man i toppen af H-båd Ligaen i fremtiden ikke kan se bort fra. "Det er en spændende udvikling, og vi håber også, at ungdomsafdelingerne i sejlklubberne vil være med til at bringe de unge mennesker videre til eksempelvis H-båds klassen. Vi gamle er ikke så hængeeffektive, men så længe vi med visdom kan give den gas og vinde sejladser, så kæmper vi videre", siger Henrik Toft.

 




Seneste nyheder





Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *