En robåd fra Rungsted Roklub blev sejlet ned af Rungsted Vandskiklubs motorbåd. Heldigvis

Roere slab heldigt fra kollision med vandskibåd

12-06-2017 15:09 Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Redaktionen var i anledning af Havnens dag et smut på vandet lørdag, og da vi anløb Rungsted Havn om eftermiddagen, holdt der politi og ambulance på nord molen. Det var tydeligt at der var noget galt. Ok, vi har før set en ambulance ved vandskibroen, men her var alt bare ikke som det plejer at være!

Da vi så kom i havn, fik vi syn for sagen. En totalt smadret robåd lå fortøjet ved gæstebroen, og det stod pludselig klart - her var sket en ulykke.

I Bådmagasinets bestræbelser på at finde ud af hvad der var sket, talte vi søndag eftermiddag med formanden for Rungsted Roklub Hanne Solberg, som ganske kortfattet, fortalte at der ville blive udsendt en fælles pressemeddelelse i samarbejde med Rungsted Vandskiklub. Denne er modtaget, og lyder som følger:

Uheld ved Rungsted Havn

Lørdag eftermiddag skete der et uheld lige nord for Rungsted Havn. Uheldet involverede Rungsted Kyst Vandskiklubs motorbåd og en to-årers inrigger fra Rungsted Roklub.

Robåden kom fra Helsingør og skulle rundt om Rungsted Havn. Vandskiklubbens motorbåd lå stille med en vandskiløber i vandet.

Der er tale om rutinesituationer for både vandski- og robåd. På grund af uopmærksomhed fra båd-føreren af vandskibådens side, overså han robåden, som blev påsejlet.

Efter uheldet reagerede både roere, vandskibådens besætning og en række bådfolk, som overværede uheldet, særdeles hensigtsmæssigt, hjælpsomt og godt koordineret.

Vandskibådens besætning sikrede bjærgning af den roer, som var kommet til skade og tilkaldte også øjeblikkeligt en ambulance.

En større båd hjalp med bjærgning af den ødelagte robåd og en meget hjælpsom fører af en vandscooter sikrede, at robåden blev bugseret ind i Rungsted Havn. Både Rungsted Kyst Vandskiklub og Rungsted Roklub er meget taknemmelige for den ansvarlige adfærd blandt havnens øvrige brugere. Beredskabet fungerede optimalt og Nordsjællands Politi har optaget rapport om uheldet.

Både føreren af vandskiklubbens båd og den ansvarlige fører af robåden er særdeles erfarne, og uheldet skyldtes ikke hensynsløshed eller manglende procedurer, men udelukkende uopmærksomhed.

Begge klubber gennemgår naturligvis forholdene omkring uheldet og sikrer, at erfaringerne anvendes til at undgå uheld i fremtiden.

Den ansvarlige fører af robåden har pådraget sig nogle brækkede ribben og nogle mindre skader på rygraden og er hospitalsindlagt til starten af den kommende uge. De to øvrige roere har fået mindre knubs, men ingen får varige skader.

Begge klubber har afholdt debriefinger for de involverede.

Slynget ud af båden

På Hørsholms lokale Ugebladet havde de tidligere på dagen talt med roklubbens rochef, og vi kan i den forbindelse til historien tilføje:

I robåden sad den 64-årige sammen med to yngre roere på henholdsvis 16 og 17 år. Da vandskibåden fra Rungsted Kyst Vandskiklub ramte deres båd, blev den 64-årige, der sad forrest i robåden, ramt, slynget i vandet og mistede i et øjeblik bevidstheden.

Ifølge vidner, Ugebladet har været i kontakt med, blev den 64-årige reddet op fra vandet mens han endnu bevistløs lå med hovedet nedad. Der blev tilkaldt ambulance og den 64-årige blev kørt på Rigshospitalets traumecenter.

 

IMG 3353

Ambulance og Politi på nord-molen på Rungsted Havn lørdag. Foto: Søren Øverup

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer