fbpx

Borgmester åbner Vild med Vand arrangement

Inkluder i Newsletter: Ja

Den 10. juni kan du sagtens sætte kryds i kalenderen. Dagen er reserveret til Vild med Vand arrangementer landet over, og i Kolding er det ikke mindre end byens borgmester, Jørn Pedersen, som åbner de lokale vand- og søsportsklubbers store aktivitetsdag.

Det sker som optakt dagen før, nemlig fredag den 9. juni, hvor Søværnets Tamburkorps marcherer ad Jernbanegade og laver tattoo ved pladsen foran rådhuset. Tamburkorpset følges af en optimistjolle og nogle af byens sejlere, som deler foldere ud om næste dags mange aktiviteter på byens to lystbådehavne – Nordhavnen og Marina Syd.

Det er altså dagen før, fredag den 9. juni, festlighederne begynder med Søværnets Tamburkorps og den officielle åbning på pladsen foran rådhuset kl. 15.00. Her vil sejlklubbens formand, og tovholder ved arrangementet, Arndt Nørgaard, modtage borgmesteren og tamburkorpset, og borgmesteren åbner ”Vild med Vand Kolding”. Bagefter fortsætter Tamburkorpset gennem Østergade/Helligkorsgade til Søndergade, hvor der sluttes med endnu et tattoo på pladsen ved broen.

Og så går det ellers løs lørdag den 10. juni fra 10-16 på begge lystbådehavne. Kræmmermarkedet på Marina Syd åbner en time før, og på den anden side af de smukke, gamle kreaturstalde, vil Strandjagtforeningen demonstrere jagtpramme, der udstilles storvildt-trofæer, fluebinderi og fortælles om kravene til jagttegn.

Kolding Bådelaug inviterer interesserede til ”Åben Båd”, og i klubhuset kan du prøve kapsejlads på computer og se IPad ‘en bruges til navigation. Der er også råd at hente om økonomien ved bådkøb. Ocean Adventures viser mere om, hvad havbunden gemmer, og Agter Grillens Helge med trioen ”Godt Gråt” sørger for livemusik i løbet af dagen. Marinehjemmeværnets gaster beretter om deres vigtige redningsaktioner og om sø-sikkerhed.

Prøv en tur på vandet

På Nordhavnen er der åbent hus med kaffe og kage i Sejlklubhuset, og der er ”Åben båd”, hvor sejlere tager imod. Kolding Sejlklub og Koldingegnens Idrætsefterskole tilbyder sejlture i alt fra joller over SUP (stand Up Paddling) til kajakker og racere. Roklubben er med ved en af broerne, og giver en prøvetur.

Bøges Både har prøveture i to motorbåde, Kajakgaarden holder åbent hus, og i inderhavnen holder CoastZone to timers åbent skib på den smukke sejlskonnert ”Frem”. (10-12).

Om eftermiddagen får Kolding, som en af kun 13 byer på Havnens dag, Søværnets Eskadrille 722 Redningshelikopter ind over inderfjorden, hvor besætningen demonstrerer sø-redning.

Der bliver masser at opleve for hele familien, når vandsporten i Kolding giver smagsprøver på deres egen glæde ved at færdes på vandet.

Få programmet for Vild med vand arrangementet i Kolding her




Seneste nyheder





Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *