Hellerup Sejlklubs formand Marie Dela Johnsen og Gentoftes borgmester Hans Toft kunne i dag løfte sløret for klubbens nye - og nu, officielle adresse. Foto: Per Heegaard

En standerhejsning ud over det sædvanlige

23-04-2017 18:43 Søren Øverup
Kilde: Foto: Per Heegaard
Vurderer artiklen
Del artiklen

Danmarks, og en af verdens mest vindende sejlklub gennem tiderne, Hellerup Sejlklub - hejste i dag standeren for 102. gang.

Det er altså en flok garvede sejlere der ved hvad sådan en dag handler om, men denne søndag var ikke som de 101 foregående. Klubben fik i dag officielt deres nye adresse, Paul Elvstrøm Plads nummer 1.

Som en utrolig flot gestus af Gentofte Kommune, så valgte en enig kommunalbestyrelse tilbage i december 2016 at ære den største sejler gennem tiderne, med at opkalde den plads foran klubben til Paul Evlstrøm Plads, og i dag blev det altså så klubbens nye adresse helt officielt.

Toft i hopla

Til lejligheden havde Hellerup Sejlklub fået kommunens allestedsværende Hans Toft til at holde åbningstalen. Det var en oplagt borgmester, ulasteligt klædt med borgmesterkæde, der kunne bede de fire Elvstrøm døtre om, i ordets bogstaveligste forstand, at løfte sløret.

Hans Toft tog sig selv af det første navneskilt, mens Elvstrøm døtrene løftede den ’flotte dug’, som dækkede Elvstrøm-kronen, der nu ganske smukt, pryder den lille rundkørsel foran klubben, lagt i granit.

Til sidst kunne klubbens nye formand Marie Dela Johnsen løfte sløret for skiltet ind til kluben, og byde på en forfriskning på terrassen i det kølige forårsvejr, som heldigvis havde besluttet sig for at holde tørt.

Elvstrømdøtre

Elvstrøm kronen er nu foreviggjort i granit i rundkørslen foran Hellerup Sejlklub, her med borgmester Hans Toft og de fire Elvstrøm døtre som afslørede den flotte brolægning. Foto: Per Heegaard

Hellerup Sejlklub benyttede lejligheden til at holde båddåb på hele tre stk. J/70 samt én 29'erne som klubben har investeret i, og de fire Elvstrøm døtre fik lov til at stå for hver en dåb.

Se stort fotogalleri fra den festlige dag i Hellerup Sejlklub, gennem Per Heegaards objektiv her. 

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer