fbpx

Fanø får "ny" havn

Inkluder i Newsletter: Ja

Sønderho Havn på Fanø har siden 1980erne været tilsandet, men nu skal der igen være lystbådehavn. Det er i hvert fald planen efter, at Sønderho Havns støtteforening og Fanø Kommune har fået tilladelse fra Kystdirektoratet til at udgrave de tilsandede render og indløbet til havnen. Støtteforeningen blev stiftet tilbage i 2008 med det ene formål at genskabe Sønderho Havn som en naturhavn i Vadehavet. Det skal ske ved uddybning af den fire kilometer lange Sønderho Tidevandsrende.

Det er en del af byens DNA. Her har altid været sejlads, og Sønderho har en stolt fortid som skipperby. Det betyder rigtig meget, at der ligger både i havnen, så man kan følge tidevandet, der stiger og falder”, siger Anders Bjerrum, formand for støtteforeningen til dr.dk. Inden havnen sandede til lå 30-50 både for svaj ved havnen.

Det kommer til at koste omkring 5,4 millioner kroner at udgrave havnen og renden. Pengene til projektet vil man prøve at skaffe via fonde. Anders Bjerrum fra støtteforeningen er optimistisk og regner med at få en rutebåd om sommeren, der kan sejle med cykelturister fra Ribe til Sønderho.

Det er kystdirektoratet, som har givet tilladelse til udgravningerne. Hans Erik Cutoi-Toft, afdelingschef i Kystdirektoratet: ”Vi kan ikke give en tilladelse, hvis det skader området. Så vi har vurderet, at det her ikke skader. Øget vækst og mulige turistindtægter har også betydning for tilladelsen i positiv forstand”.









World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk bræt ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...





Udvalgte artikler *