Sejladsen til og fra Sønderho gennem Vadehavet har dybe historiske rødder, og har præget livet og lokalsamfundet i Sønderho siden 1700 tallet. Foto: Fanø Kommune.

Fanø får "ny" havn

11-03-2017 07:18 Trine Søe
Kilde: dr.dk
Vurderer artiklen
Del artiklen

Sønderho Havn på Fanø har siden 1980erne været tilsandet, men nu skal der igen være lystbådehavn. Det er i hvert fald planen efter, at Sønderho Havns støtteforening og Fanø Kommune har fået tilladelse fra Kystdirektoratet til at udgrave de tilsandede render og indløbet til havnen. Støtteforeningen blev stiftet tilbage i 2008 med det ene formål at genskabe Sønderho Havn som en naturhavn i Vadehavet. Det skal ske ved uddybning af den fire kilometer lange Sønderho Tidevandsrende.

Det er en del af byens DNA. Her har altid været sejlads, og Sønderho har en stolt fortid som skipperby. Det betyder rigtig meget, at der ligger både i havnen, så man kan følge tidevandet, der stiger og falder”, siger Anders Bjerrum, formand for støtteforeningen til dr.dk. Inden havnen sandede til lå 30-50 både for svaj ved havnen.

Det kommer til at koste omkring 5,4 millioner kroner at udgrave havnen og renden. Pengene til projektet vil man prøve at skaffe via fonde. Anders Bjerrum fra støtteforeningen er optimistisk og regner med at få en rutebåd om sommeren, der kan sejle med cykelturister fra Ribe til Sønderho.

Det er kystdirektoratet, som har givet tilladelse til udgravningerne. Hans Erik Cutoi-Toft, afdelingschef i Kystdirektoratet: ”Vi kan ikke give en tilladelse, hvis det skader området. Så vi har vurderet, at det her ikke skader. Øget vækst og mulige turistindtægter har også betydning for tilladelsen i positiv forstand”.

Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer