fbpx

European Yacht of the Year 2017: Se vinderne her

Inkluder i Newsletter: Ja

Diverse kåringer verden rundt er normalt ikke noget Bådmagasinet vælger at beskæftige sig med! Der findes alle mulige kåringer af 'årets båd', nogle helt klar mere seriøse end andre. Her på redaktionen modtager vi pressemeddelelser at den ene, eller den anden båd, netop er kåret til 'årets båd' det ene eller det andet sted i verden - hmm, er der gået inflation i disse kåringer?

Det kan som læser være svært at sætte sig ind i, hvem det lige er der står bag den enkelt kåring, og hvilke kriterier og testmetoder som har været anvendt? Hvem har nomineret de deltagende både, og hvilke er i denne proces blevet fravalgt? Ikke noget man ofte bliver underholdt med..!

Blot for lige at nævne nogle af de titler vi er bekendt med, så kåres der både i Norge samt på britiske bådudstillinger (af messen! red) - i USA findes der et Cruising magasin, som har valgt at kåre deres bedste valg, og på Boot i Düsseldorf er 11 europæiske bådblade sammen om at finde deres favoritter med titlen European Yacht of the year. Jeg vil helt klart mene at den sidstnævnte i mine øjne ser ud til at være den mest ’seriøse’, men!

Vindere ét sted, men ikke et andet!

Fornyligt blev f.eks Dehler 34 kåret som ’årets båd’ i en crusing kategori i USA. X4 vandt også i USA men gik ikke hele vejen i Düsseldorf, så amerikanerne syntes altså bedre om netop de to modeller end vores 11 kollegaer i Europa.

Tyske Yacht styrer

European Yacht of the year foregik, som tidligere nævnt, på en af verdens største bådustillinger Boot i lørdags, og det er med tyske Yacht som forgangsblad. Nu er det som bekendt ikke en skam at blive væk når man ikke er inviteret! Fra Danmark er det bladet Bådnyt som deltager, via freelance journalisten Troels Lykke. Der er ikke rigtig sluppet noget ud om hvem der vandt, så for denne gang skyld sørger vi for at de kære vindere kan komme frem i lyset.

Du kan læse mere om de enkelte vindere på tyske yacht.de, (på tysk, red.) - og se video via linket til deres site her.

Se hvem der vandt

Når der er vindere, ja så må der i sagens natur også være tabere. Du kan se hvilken båd der vandt i de fem sejlbåds-kategorier. Vinderen er fremhævet med fed. Jeg undrer mig en smule over størrelses-sammensætningen! At Dehler 34 skal op mod Grand Soleil 58, og at X4 skal møde Oceanis 62, kan i mine øjne virke som både der må være svære at sammenligne?

Family Cruiser: Django 12.70 * Ikone 7.50 * Jeanneau 51 * RM 970 * Sunbeam 22.1

Performance Cruiser: Dehler 34 * Grand Soleil 58 * J 112 E * Ofcet 32 * Pogo 36 *

Luxury Cruiser: Bestevaer 45 ST Pure * Garcia 52 Exploration * Italia 12.98 * X4 * Benneteau Oceanis Yacht 62 *

Flerskrog: Lagoon 42 * Lucia 40 * Nautitech Open 46 * Outremer 4X * Tricat 30

Special yahcts: Bihan 6.50 * Easy To Fly * Scow FR 18 * Seascape 24 * Spirit 47CR

Også motorbåde

Der kåres også blandt motorbåde, hvilket Bådmagasinet nok skal følge op på. Vi ved blandt andet, at en af vinderen vil kunne opleves på Boat Show i Fredericia. Vi løfter ikke spændningen her, men kan godt røbe at det er en norsk produceret motorbåd som her i Danmark sælges i Aabenraa, ;-) så stay tuned ...

 









World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk bræt ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...





Udvalgte artikler *