En del yngre medlemmer er nu en del af KDY's bestyrelse. Heriblandt tre tidligere OL-sejlere.

Foryngelseskur til KDY's bestyrelse

21-01-2017 07:01 Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Otte nyvalgte sejlere indtræder i KDY’s bestyrelse, heriblandt fire yngre aktive OL og match race sejlere.

Torsdag aften afholdt Danmarks største og ældste sejlklub, Kongelig Dansk Yachtklub (KDY) sin generalforsamling i klubhuset i Rungsted, og afsluttede dermed i princippet 150 års jubilæumssæsonen 2016, hvor klubben havde haft meget stor aktivitet, blandt andet med et stort ”Vikingetræf” for tursejlere i Aarhus og Ebeltoft med 70 både fra Danmark, Finland, Norge og Sverige. Samtidig blev det en af de mest intensive kapsejladssæsoner nogensinde for klubben, blandt andet med World Mach Race Tour, M32 Scandinavian Series, ORC Pre-Worlds og Worlds, EM i match race, Hamlet Dragon Gold Cup, Wessel & Vett Cup med 12mR, 8mR og 5,5m inkl. 8 mR EM, 5.5m Scandinavian Gold Cup og 5.5m VM. ORC Worlds blev i øvrigt det største internationale sejlsportsmesterskab nogensinde afholdt i Danmark med 1.200 sejlere i 140 både fra 12 nationer.

I løbet af 2016 havde fire personer forladt klubbens bestyrelse af forskellige årsager, og den resterende bestyrelse på fem personer måtte trække et meget stort læs resten af året, sammen med klubbens mange frivillige.

Efteråret 2016 blev brugt til at finde potentielle kandidater, så bestyrelseslokalet igen kunne blive fyldt op. Med mange gode indstillinger fra medlemmer kunne valgkomiteen komme med en indstilling til generalforsamlingen, som bringer KDY’s bestyrelse helt på de maksimale 12 personer, inkl. formanden.

Og der er spændende navne på listen, blandt andet fire yngre elitesejlere, samt markante erhvervs profiler.

Alle otte nye bestyrelsesmedlemmer er på hver sin måde meget aktive sejlere, fra OL-sejlere til match race sejlere og andre bådtyper, kapsejlere og tursejlere. Fire af dem er mellem 26 og 35 år, og samtidig er antal kvindelige bestyrelsesmedlemmer øget til nu tre, ligesom en god spredning med hensyn til alder, kompetencer og erhvervserfaring kan være med til sikre en solid bestyrelse.

De otte nye bestyrelsesmedlemmer er, de yngste først:

  • Sarah Gunni Toftedal – sejler Laser Radial, match race, to OL-kampagner, studerer Human Ressource på CBS, arbejder som sejltræner og team building instruktør.
  • Jonas Funk Pedersen – sejler match race og A-Cat, cand.merc. og arbejdet som IT-projektleder hos Københavns Lufthavne.
  • Henriette Koch – tidl. OL-sejler i 470 jolle, sejler nu match race og andre kølbåde, civilingeniør i medikoteknik og arbejder som associate manager i Novo Nordisk.
  • Jonas Høgh-Christensen – fire OL-kampagner i Finn med sølv i 2012, 2 VM guld og 5 podieplaceringer, cand.merc. i økonomisk markedsføring, er efter OL i Rio vendt hjem fra New York og nyder nu livet som nybagt far.
  • Anders Bogason – sejler Xp44, kapsejlads og tursejlads, cand. Polit, arbejder som management konsulent og er partner i Implement Consulting Group.
  • Peter Bo Rützow – sejler X-412, primært tursejlads og vil nu også i gang med kapsejlads, stor ledelses- og bestyrelseserfaring i erhvervslivet, i dag direktør og senior konsulent i egen virksomhed, Improvement.
  • Torben Bjørn Christensen - sejler Drage og motorbåd, kapsejlads og tursejlads, tidl. bestyrelsesmedlem i Boldklubben Frem, erfaren erhvervsmand og virksomhedsejer.
  • Jens O. Harder - sejler mere aktivt end de fleste i sin X-50, tidligere topchef i en række virksomheder, driver nu landbrug, skovbrug og jagtvæsen

Fire af de nye bestyrelsesmedlemmer er mellem 26 og 35 år. Samlet er syv af 12 medlemmer 50 år og derunder, og gennemsnitsalderen i KDY’s bestyrelse kommer ned på 49 år. Dette er formentlig er det laveste nogensinde i klubbens historie, og i princippet også et generationsskifte i klubbens ledelse.

Formanden genne de sidste 2 år, Lars Ive blev genvalgt som formand for yderligere en 2-årig periode, og han glæder sig meget over at få en stærk og fuldtallig bestyrelse, og ikke mindst over at klubben får en gruppe yngre, aktive sejlere ind i klubbens ledelse.

Den inkarnerede tursejler Finn Wiberg-Jørgensen, som har siddet fire år i bestyrelsen, blev valgt for yderligere to år. Finn har 56.000 logbogsførte sømil under kølen som tursejler.

De sidste to bestyrelsesmedlemmer, der sidste år blev valgt for to år, er den tidligere match race verdensmester Lotte Meldgaard Pedersen og storbådssejleren Michael Quist.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer