Jena og Katja stod for årets sejlsports-præstation 2016

10-01-2017 14:13 Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

OL-bronze og EM-guld var hvad der skulle til for at blive kåret med titlen Årets Sejlsportspræstation 2016

49erFX-sejlerne Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen bliver senere i dag tirsdag, hædret for at have leveret årets bedste præstation i dansk sejlsport.

2016 blev et drømmeår for de to 49erFX-sejlere Jena Mai Hansen (28) og Katja Salskov-Iversen (22).

I begyndelsen af året sikrede de sig den danske OL-billet i klassen – efter tæt kamp med to andre besætninger. I april vandt de EM-guld efter en formidabel præstation på finaledagen, hvor de kom bagfra og strøg forbi konkurrenterne over de afsluttende sejladser.

Og i august fulgte hele Danmark med, da Jena og Katja gik ind til den afgørende medaljesejlads ved OL i Rio. Fire både lå side om side i et højspændt drama – én af den olympiske sejlsportshistories tætteste afgørelser. Danskerne endte med at vinde bronze.

Resultaterne hen over 2016 indbringer nu de to sejlere fra Hellerup Sejlklub og Yachtklubben Furesøen prisen for Årets Sejlsportspræstation 2016.

Fem både var nomineret til prisen, hvor stemmer fra dels en udpeget priskomité, dels onlinestemmer, hvor alle kunne deltage, i kombination ledte frem til Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen som vindere.

”Vi har haft et fantastisk år, hvor vi formåede at ”peake” på de rigtige tidspunkter. Vi er utroligt stolte af de resultater, vi har opnået, og vi er taknemmelige for den enorme opbakning, vi har oplevet fra de mange mennesker, der har hjulpet os og heppet på os undervejs. Det har betydet rigtigt meget,” fortæller gast Katja Salskov-Iversen i et tilbageblik på året.

Årets Sejlsportspræstation er den største og ældste hædersbevisning i dansk Sejlsport. Prisen er uddelt hvert år siden 1987. Bag prisen står Dansk Sejlunion i samarbejde med Columbus Marine.

Overrækkelsen foregår tirsdag kl. 17.00 i Hellerup Sejlklub.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer