fbpx

Godt nytår til alle fra Team Bådmagasinet

Inkluder i Newsletter: Ja

Så løber vi tør for kalenderblade i 2016. Det har været et herligt år for dansk sejlsport, specielt med fokus på Ol i Rio.

Årsskiftet er tidspunktet, hvor vi normalt ser lidt tilbage, men mest frem. Det samme var tilfældet tilbage i 2015, og her var krystalkuglen knivskarp, hvor vi har været i arkiverne og fundet forudsigelserne for Rio 2016.

Jeg tror på medaljer i Rio, og mon ikke vi kan tangere London med to af slagsen, men tænk nu hvis...

I mine øjne, ja så står det stærke køn stærkest, som medaljefavoritter. Anne-Marie Rindom kan vi, som verdensmester i Laser Radial, slet ikke komme uden om. Gennem 2015 har Anne-Marie Rindom sejlet hele seks podieplaceringer hjem, herunder tre sejre ved hhv. EUROSAF i La Rochelle, World Cup i Miami og naturligvis kronen på værket med VM-guld i Oman. At Anne-Marie Rindom så også blev nomineret til Årets Sportsnavn gør jo ikke hendes 2015 ringere. Sammen med den 49erFX besætning, som nu engang kommer med til Rio, vil de tre piger, som det ser ud lige nu, udgøre den største medalje chance.

Det gik nøjagtig som vi forudså i krystalkuglen, og rejser naturligvis store forventninger til, hvad det er, vi ser ind i 2017.

2017 bliver et år hvor, rent sejladsmæssigt, hvor America's Cup naturligt kommer i fokus. En noget anderledes America's Cup, som trods de forsvarende mestre Team Oracle, som kommer fra USA, har valgt at afholde næste event på Bermuda, altså uden for guds eget land no. 1. Bådene er en smule mindre, end dem vi oplevede i San Francisco for fire år siden, men de sejler faktisk hurtigere. Den nye AC-form deler vandene blandt medier verden over, og mange skriver faktisk, at den kære Ellison & Coutts har smadret Cuppen. Den nye sejladsform, hvor du knapt nok behøver slå på en skraller, har fjernet meget af den traditionelle sejlsports taktik, men naturligvis tilført så meget andet. Et fræk tip herfra. Alle tiders mest vindende sejler Ben Ainslie og hans BAR Team løber med sejren, og bringer The Auld Mug til England.

Herhjemme i lille Danevang skal Dansk Sejlunion have ny formand m/k. Indtil videre har kun én enkelt kandidat meldt sig til posten. En post som med stor sikkerhed vil blive udfyldt på anden vis, end hvad Hans Natorp, som nærmest skabte sit eget fuldtidsjob, lykkedes med. Så meget tid som Natorp har brugt i Dansk Sejlunion, kan man ikke forvente andre kan tilbyde! Lige nu er Line Markert fra Hellerup Sejlklub eneste kandidat, men mon ikke vi ser en modkandidat med afsæt fra en af de store klubber i Jylland/Fyn? Jeg håber og tror på kampvalg!

Tuborg Yachtklub tabte den retssag, de havde anlagt mod KDY. De ankede sagen og har efterfølgende skiftet advokat. Jeg beder inderligt til, at den sag kan få en mindelig løsning (forlig, red.) så landets førende sejlklub, som for øvrigt står for en meget stor udskiftning i deres bestyrelse, kan få arbejdsro og koncentrere sig om det de er bedst til, at arrangere store internationale stævner. Om det lykkes er rigtig svært at spå om, men jeg satser. Vi ser et forlig.

Den maritime branche herhjemme har klart bedre tider end længe set. Vi oplever, at mange søger nye folk, og jobannoncerne mylrer frem her på baadmagasinet.dk - et godt tegn, lige som mange let brugte sejlbåde i størrelsen 30-38 fod er ved at være en mangelvare. Det er grundlaget for, at nybådssalget kommer i gang igen. Det hele bindes ganske fornuftigt sammen, for -  lad mig slutte af med min egen begejstring over Boat Show 2017 som skal afvikles i Fredercia nærmere Messe C, som lægger haller til næste års helt store bådudstilling.

Det er to år siden den maritime branche senest var samlet, og jeg fornemmer klart, der er lagt i kakkelovnen til et brag af en bådudstilling. Alle glæder sig, der er (næsten) udsolgt hvad stande andgår, og bådforhandlerne har flere både med i Fredericia end længe set.  Udstyrsforhandlerne har større stande, og i det hele taget ser de frem til, og forventer, en kanon bådudstilling.

Rent sejlsportsmæssigt har Bådmagasinet lavet en års kavalkade til vores læsere. Du oplever alle de store flotte resultater, de mange stævner, og øvrige begivenheder som vi har kunne finde frem fra 2016. Link til det enorme fotogalleri med over 80 billeder her. 

Det er jeg sikker på bliver tilfældet, så med dette lille håb, vil jeg benytte lejligheden til at ønske alle, læsere, annoncører og øvrige samarbejdspartnere et forrygende nytår.

Pas godt på hinanden, vi ses i 2017.

Søren Øverup

 




Seneste nyheder





Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *