Skroget er produceret i vedligeholdelsesfrit aluminium. Foto: Svendborg Yacht Værft.

Svendborg Yacht Værft leverer 3. båd til Beredskabsstyrelsen

15-12-2016 06:12 Redaktionen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Svendborg Yacht Værft A/S, der udvikler og producerer specialfartøjer i aluminium, er klar til at aflevere sit tredje redningsfartøj, SAR (Search And Rescue) til Beredskabsstyrelsen. Båden af typen 860 W er den seneste i en modelrække, som oprindelig er konstrueret og leveret til Kastrup Lufthavn, BRS Bornholm og nu til BRS Thisted.

Foruden GPS, AIS, VHF, SINE er båden udrustet med night vision og varmesøgende kamera, som kan lokalisere og fastholde eventuelle personer i vandet.

Båden er fremstillet i søvandsbestandigt aluminium, der ikke kræver vedligeholdelse. Den er forsynet med en punkterfri fender, der sammen med 2,8 m2 skum under dørken gør den absolut synkefri. I fribordet er indbygget en 1 meter bred lem, som giver direkte adgang til vandet ved redning af personer eller ved udsætning/bjergning af flydespærringer.

De to Mercury udenbords 4-takt motorer giver en topfart på over 35 knob. Den universelle båd er konstrueret til Beredskabsstyrelsens høje krav til fart, trækkraft, kvalitet og sikkerhed og er CE mærket i designkategori B.

Båden leveres på en letvægtstrailer med højdejusterbart træk, fremstillet i aluminium, og kan køres med både alm. kugle og “NATO-ØSE” lastvognstræk.

L: 8,6 m

B: 3,28 m

D: 0,3/0,7 m

Vægt inkl. trailer, brændstof og udstyr: 2700 kg

Båden kan ses på værftet i Svendborg frem til den 20 dec. 2016 efter aftale.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer