fbpx

DEN STØRSTE SEJLER GÅET BORT - Paul Elvstrøm er død

Inkluder i Newsletter: Ja

Verdens største sejler gennem tiderne Paul Elvstrøm er død, sejlsportslegenden sov stille ind i sit hjem i Hellerup onsdag morgen. Elvstrøm blev 88 år.

Fire OL Guld og 15 Verdensmesterskaber blev det til, udover en liste så lang af øvrige mesterskaber fordelt over mange årtier, er blandt andet det der har været med til at skabe en af verdens bedste sejlere.

Tilbage i 1996 blev Paul Elvstrøm hædret med titlen århundredes danske idrætsudøver, Elvstrøm var naturligvis også optaget i Hall of Fame, og den sympatiske sejler var mere respekteret ude i den store verden, end mange danskere kunne forestille sig.

Således udspillede der sig en episode under et Match Race stævne tilbage i starten af nullerne, ud for Skovshoved Havn, som deres skribent oplevede på tætteste hold.

Selveste Russell Coutts fik øje på Paul Elvstrøm som lå og nød en god gang Match Race som ganske almindelig tilskuere. Da Coutts fik øje på Elvstrøm, måtte al sejlads indstilles for en stund. Coutts ville om bord hos Elvstrøm, og Coutts tog ganske ydmygt sin kasket af, og bad Paul Elvstrøm om hans autograf. Elvstrøm signerede og Coutts bukkede ærbødigt - Dette og meget mere kan du læse om i Bådmagasinets store interview med Paul Elvstrøm tilbage fra 2003.

Artiklen har været låst for magasinets betalende abonneneter, men på grund af Paul Elvstrøms død, i dag onsdag den 7. december har vi valgt at offentliggøre artiklen.

Ære være hans minde.

Link til interviewet 'Den Største' finder du her.

Skærmbillede 2016 12 07 kl. 22.09.56

Paul Elvstrøm i Finnjolle.

Tilbage i 2014 kunne Elvstrøm Sails fejre sejlloftes 60 års jubilæum. I den forbindelse udgav Bådmagasinet en artikel som vi også har valgt at frigive. 

Du får link til hele Bådmagasinet April 2014 her

Skærmbillede 2016 12 07 kl. 22.17.03




Seneste nyheder





Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *