fbpx

KDY’s optimister forkæles med toptræner

Inkluder i Newsletter: Ja

KDY’s Ungdomscenter i Rungsted tager hul på en ny æra ved at ansætte Alberte Lindberg som træner for klubbens bedste optimistjollesejlere. Sejlere der på nuværende tidspunkt er blandt de absolut bedste i Danmark og som i løbet af de næste par sæsonener skal have mulighederne for at udvikle sig til mere komplette sejlere, så de kan nå deres langsigtede mål og drømme.

Alberte Lindberg er tidligere verdensklasseatlet, der, efter endt aktiv karriere, har valgt at fokuserer på trænergerningen. Alberte har fungeret som træner for både danske og udenlandske sejlere og i 2016 blandt andet været træner for KDY’s talentsejlere i Rungsted. Senest er hun blevet kåret som årets træner 2016 i Finland.

Alb

Alberte Lindberg med KDY's 29er talentsejlere. Sejlerne har vundet guld, sølv og bronze til både DM og UDM i år.

Som træner har Alberte fokus på at få sejlerne til at præstere gennem coaching og har specielt en interesse i at udvikle nye talenter. I arbejdet med sejlerne finder hun det centralt for et samarbejde, at fokus ikke kun er på den sportslige side, fokus skal også være på sejlerens mentale tilstand og personlige udvikling, da disse ofte går hånd i hånd.

Alberte siger om opgaven som kommende optitræner: ”Optimistjolle-sejlere er som uslebne diamanter. Det kræver en dygtig træner, der kan være med til at vægte ’det hele menneske’, så udviklingen som sejler ses i et større og mere langsigtet perspektiv. Glæden til sejladsen vil være en afgørende faktor således, at sejleren forsætter efter endt optimistkarriere”.

"KDY’s ungdomscenter i Rungsted glæder sig til det fremtidige samarbejde med Alberte", lyder det fra Anne-Marie Mohr, der er klubchef og ungdomsleder i KDY.

Alberte Lindberg blå trænerbog

Laser DK :U17 EM guld, U19 EM sølv, U17 VM bronze
Monika Mikkola (Radial Finland): U21 VM guld, U21 EM sølv
470 Sverige: World Cup Final sølv
29er KDY: 6 til VM
Årets coach i Finland 2016









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *