fbpx

Girl power i Hellerup Sejlklub

Inkluder i Newsletter: Ja

Stormen om formandsposten og flertallet i bestyrelsen fusede ud, før kandidaterne skulle have medlemmernes stemme. Jørgen Svendsen indså, at hans projekt med ham som formand og tre øvrige kandidater i bestyrelsen ikke havde den forventede opbakning, og derfor trak han sig før formandsafstemningen.

Tilbage var en dronningekroning af klubbens første kvindelige formand, Marie Dela Johnsen, 37 år og aktiv sejler i klubben. Hun sejler J70 og er bådsmand på en 606.

Maries klare budskab til forsamlingen var: '"Jeg er en team spiller. Som kandidat arbejder jeg på at få det det bedste ud af de frivillige. Der skal være plads til alle - både kapsejlere og barsejlere i det fælles rum klubben giver".

Vigtige opgaver venter

For Marie Dela Johnsen er det vigtigt at være den samlende formand med de mange arbejdsopgaver, der venter forude. Sammen med sin bestyrelse og alle medlemmerne gælder det nu om at videreudvikle Hellerup Sejlklub som de aktive sejleres klub.

Det bliver spændende at følge Marie, magter hun at skabe sin egen klare formandsprofil? Har hun den nødvendige 'pigepower' til at rydde op i problemerne og personfnidderen i klubben?

GFHS

Over 200 stemmeberettigede medlemmer af Hellerup Sejlklub var mødt op til generalforsamling anno 2016. Foto: Per Heegaard.

Formandsposten i Hellerup Sejlklub er en af de tungeste i dansk sejlsport, men også en af de sværeste. Klubben rummer egoer og særstandpunkter, end ikke Statsministeren magter at håndtere.

Burde være tilfredse

Jørgen Svendsen holdet kan kun være super tilfredse, fordi de skabte en dundrende succes med en generalforsamling med mere end 200 medlemmer til stede. De fik rusket op i den 100 årige sejlklub! Men denne aften viste også at de ikke forstår kunsten at få medlemmer med sig. Som skipper gråskæg, Philip Skafte Holm, udtrykte det: "At dømme efter stemningen, skyder OK-folkene sig selv i fødderne".

Så det var naturligt, at Jørgen Svendsen trak gruppens kandidatur, da de mærkede modvind fra en stor majoritet i salen. Der er krydsben som er for besværlige at sejle. Det var en aften for Jørgen Svendsen, hvor skralderne var i overtal.

Nok godt det samme for dansk sejlsport, for denne 'Palads revolution' kunne have skabt splid i denne gamle prominente klub? Nu må parterne mødes og finde en fælles vej frem.

Jørgen Svendsens talsmand, Lars Kindt Hendriksen, skrev tidligere: "Det er positivt, at der er så stor interesse - alle vil klubben det bedste, vi skal bare lige blive enige om kursen". Medlemmerne har valgt side til fordel for Marie Dela Johnsen. Jeg tror, alle i Hellerup Sejlklub forventer, at Jørgen Svendsen og hans ”drenge” melder sig ind i klubbens videre udvikling under ledelse af Marie?

Modsat, skal den nye bestyrelse være klar til at imødekomme den massive kritik Jørgen Svendsen og Co er kommet med. De repræsenterer en underskov af utilfredse medlemmer, som vil se forandring.

Når de ikke deltager aktivt i dette arbejde, kan Svendsen, Stigborg, Myrälf og Berg sammen med Hendriksen blive på vandet og hive mange nye sejre hjem til Hellerup Sejlklub. Derude har de det jo som fisk i vandet, fri for demokratiets snævre bånd.

 









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *