fbpx

MYRI 2016: Årets vinderfotos er fundet - se dem her

Inkluder i Newsletter: Ja

149 sejlsportsfotografer fra 25 forskellige lande har deltaget i Mirabaud Yacht Racing Image 2016, der netop er blevet kåret for syvende gang. Denne gang blev Yacht Racing Forum afholdt på Malta (Næste år er Aarhus værtsby for Yacht Racing Forum). Konkurrencen har til formål at hylde det arbejde, som verdens sejlsportsfotografer udfører til daglig - at give dem en professionel salgsfremmende platform. Ligesom konkurrencen også har til formål at fremme sejlsporten til et bredere publikum, og Bådmagasinet var igen med i det fornemme selskab som mediepartner.

Vinderfotoet er med franske Morgan Lagravère som motiv. På billedet træner Lafravère forud for den krævende kapsejlads Vendée Globe om bord på sin IMOCA, der lyder navnet Safran. Båden, der skyder god fart, er dybt begravet i en bølge, da Jean-Marie Liot trykker udløserknappen på sit kamera.

"Da jeg havde taget billedet, vidste jeg med det samme, at jeg vil indsende det til Mirabaud Yacht Racing Image konkurrencen", fortæller Jean-Marie Liot. "Forholdene var perfekte, og Morgan Lagravères pressede båden hårdt. Jeg er meget glad og stolt over at have vundet denne konkurrence, fordi det er de bedste sejlsportsfotografer i verden som deltager. Ligesom juryen består af professionelle fra yacht-industrien".

0f57d5b7 be5e 4af0 ba46 ae5feb729691

Mirabaud Yacht Racing Image 2016. Foto: Jean-Marie Liot.

Jean-Marie Liot har arbejdet som professionel sejlsportsfotograf siden 1994 - primært i La Trinité-Sur-Mer området, der ligger i Bretagne, Frankrig. Hans arbejdsopgaver har tilladt ham at rejse overalt i verden - ligesom han har arbejdet med mange skippere, sponsorer, internationale kapsejladser og anerkendte internationale sejlsportsmagasiner.

"Jeg har aldrig indset, hvor hårdt det egentlig er at dømme en konkurrence som denne", udtaler britiske Ian Walker, der har vundet Volvo Ocean Race og som er medlem af juryen. "Der var så mange skønne billeder, hver af dem smukke på deres egen måde og med en god historie, der skulle fortælles. Hvis der var en konkurrence, hvor der ikke skulle udnævnes en vinder og flere tabere, så var det denne konkurrence. Det har været et privilegium at nærstudere disse vidunderlige billeder, der er taget af så mange dygtige fotografer".

Imponerende billede

"Den vilde skønhed, der ligger i Jean-Maries fantastiske billede, der viser et hvidt virvar af vand. Det er den rette vinder i felt af exceptionelle gode fotos. Billedet siger meget om personligt mod, stor teknologisk vækst, sejlsportsegenskaber og performance", udtaler sejlsportsjournalist og forfatter Keith Taylor. Et andet medlem af juryen, Christian Février, udtaler: "Jean-Marie Liots billede, der viser en fuldt nedsænket racing yacht er sjældent set. Det til trods for den hjælp, man kan få af en helikopter. Stabilitet, billedets vinkel, kontekst og situationen... dette billede er meget imponerende".

"Mange mennesker skænker det ikke en tanke, hvor meget hårdt arbejde der egentlig ligger bag hvert foto. Det gør jeg. Jeg har så meget respekt for hver enkel fotograf i dette års udgave af Miabaud Yacht Racing Image. Lige så meget som jeg nød at kigge på billederne, og det var svært at træffe valget om en vinder, ligeså meget er jeg tilfreds med valget af det vindende foto", fortalte svenske Anna-Lena Elled, der image editor på Search Magazine.

Spanske Nico Martinez vandt dette års Yacht Racing Forum Award, der er en pris, der uddeles af de delegerede fra World Sailings årlige konference i Barcelona i november måned og selve Yacht Racing Forum. Billedet er taget ved XXIII Regata Illes Balears Clássics, der sejles på Palma Bugten.

61 Martinez Nico photo 1000x692

Der er noget specielt over sort/hvid billeder. Foto: Nico Martinez.

The Public Vote

Franske Christophe Hucket vandt "The public Vote" i år. Ikke mindre end 34.680 mennesker havde stemt på Hackets billede i den periode, hvor man kunne afgive sin stemme via internettet. Fotograferne har selv været med til at påvirke afstemningen, idet de måtte dele og promovere deres billede på de sociale medier uden begrænsninger - på den måde blev billederne også vist til et bredere publikum.

16 Huchet Christophe photo 1000x690

"Vi er begejstret for den succes, konkurrencen har opnået", udtaler Antonio Palma, der er managing partner for Mirabaud. "Mirabaud har været involveret i sejlsport på højeste niveau i en periode på over ti år. Her har vi støttet projekter, der reflekterer high performance, samarbejde og teknologi. De bedste sejlsportsfotografer i verden forsøger ofte at udtrykke disse værdi gennem deres billeder, og det er altid en stor glæde at se og opdage deres billeder".

Vil du se samtlige 80 billeder fra årets konkurrence, så kan de ses her.

Mirabaud Yacht Racing Image 2016 - Top 10

1. Jean-Marie Liot (FRA)
2. Benoît Stichelbaut (FRA)
3. Mark Lloyd (UK)
4. Guy Nowell (UK)
5. Richard Gladwell (NZL)
6. Claire Matches (UK)
7. Nico Martinez (ESP)
8. Eugenia Bakunova (RUS)
9. Alex Irwin (UK)
10. Tim Thomas (UK)

Yacht Racing Forum award - Top 5

1. Nico Martinez (ESP)
2. Mark Lloyd (UK)
3. Luis Fernandez (ESP)
4. Pedro Martinez (ESP)
5. Jean-Marie Liot (FRA)

Public award - Top 5

1. Christophe Huchet (FRA)
2. Ricardo Pinto (POR)
3. Matias Capizzano (ARG)
4. Andras Kollmann (HUN)
5. Joka Gemesi (HUN)

item image 1480459074 skaermbillede 2016 10 25 kl 06 44 05

Seahorse, Bådmagasinet, og alle de andre store ;-) er med som mediepartnere i den prestigefyldte fotokonkurrence Mirabaud Yacht Racing Image 2016.

 









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *