fbpx

Lader du båden blive i vinteren over - så læs med her. DMI prognose varsler ...

Inkluder i Newsletter: Ja

Hvis vi skal tro på den nye sæsonprognose fra DMI for de kommende tre måneder, som TV/2 Vejret bragte onsdag, ja så får vi sne og kulde til Danmark. Nu har de der meteorologer jo med at 'spå' forkert en gang i mellem, men får prognosen ret, så kan vi få den koldeste vinter i seks år.

Prognosen ser tre måneder frem, og dermed giver den et bud på vejret i de to første vintermåneder, nemlig december og januar. De kan begge komme til at byde på sne og det koldeste vintervejr vi har oplevet i seks år.

December med mulighed for sne

Efter en lun november er der ifølge sæsonprognosen tegn på, at et højtryk i december kan opbygges nord for Danmark.

Det kan betyde, at grænsen mellem kold luft over Skandianvien og mildere luft over Sydvesteuropa for os kommer til at ligge lige hen over Danmark.

Det kan i Danmark give perioder med nedbør som sne i december måned, som vil byde på temperaturer, der i sæsonprognosen bliver betegnet som normale eller en del under det normale - med potentiale for betydeligt koldere vejr end normalt.

Kold januar

Januar følger efter med fortsat mulighed for koldt vintervejr. Ifølge prognosen vil højtryk i januar placere sig, så de kommer til at blokere for den lune vestenvind. Kold luft vil strømme frem mod Danmark fra nord og nordøst.

"Lavtrykkene og den milde luft kan i længere perioder befinde sig langt vest for landet og sågar vest for De Britiske Øer," lyder det i prognosen fra DMI.

Januar kan blive kold. Temperaturen ser ligesom i december ud til at blive normal eller en del under den normale, og der er potentiale for betydeligt koldere vejr end normalt - hedder det i prognosen for januar måned.

Arresøis

Hvis ejerene af en DN-isbåd har glemt hvordan det er, så får de lige et fotogalleri fra DM i isbåd tilbage fra 2013 her - det kunne jo være de skulle hjem og støve legetøjet af?

Koldste vinter i seks år

Får prognosen ret, så kan vi se frem til den koldeste vinter i Danmark siden vi i både 2009/2010 og 2010/2011 blev ramt af to kolde vintre i træk.

Og skulle december blive snerig er der ligeledes mulighed for den første hvide jul siden 2010.

2ceec1cd 8d03 46b1 b07a b516d1f59e63

Vejret i januar 2017 - ifølge sæsonprognosen fra DMI Foto: TV 2 VEJRET / Grafik




Seneste nyheder





Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *