fbpx

Den nye bådebro på Peblingesøen indvies af familien Beha Erichsen

Inkluder i Newsletter: Ja

Søernes Sejlklub ved Peblingesøen midt i København får fint besøg, når de på lørdag den 3. september klokken 13.00 indvier deres nye bådebro. Marian, Mikkel, Emil og Alfred fra tv-serien "Kurs mod fjerne kyster" besøger nemlig sejlklubben denne lørdag. I anledning af indvielsen af en nye bådebro og ibrugtagning af fem nye Optimistjoller inviterer Søernes Sejlklub og Kongelig Dansk Yachtklub til kaffe, kage og Optimistjolle-sejlads på Peblingesøen.

Sejlads inde midt i byen

Efter mange års slid af sejlads, vejr, og ikke mindst svaner kunne bådebroen ved Søpavillonen ikke mere. Men med stor støtte fra Nordea-fonden er der nu kommet en ny bro som kan sikre, at Søernes Sejlklub fortsat kan blive ved med at tilbyde københavnske børn muligheden for at prøve kræfter med sejlads midt inde i byen.

Sørenes Sejlklub Aug16 4

Søernes Sejlklub giver børn på stenbroen mulighed for at dyrke sejlsport. Foto: Niels Jørgensen.

Med Nordea-fondens støtte har det også været muligt at anskaffe af fem nye Optimistjoller, en ny trænerbåd, redningsveste og våddragter, så endnu flere børn kan komme på vandet på Peblingesøen.
Dette skal fejres, så derfor inviteres der til officiel åbning af broen, hvor børn kan komme udefra og prøve at sejle på søen. Til dem, der er for store til jollerne, tilbyder klubben øl, grill og røverhistorier fra de syv verdens have.

Sejlsport på søerne vil skabe mulighed for at få en hel ny gruppe af børn og unge til at gå til sejlads og stifte bekendtskab med vejr, vind og vand på en ny måde", siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, der støtter gode liv.

Arrangementet er en del af et samarbejde mellem Søernes Sejlklub, Kongelig Dansk Yachtklub og Nordea-fonden, som sammen arbejder på at give flere børn i byen mulighed for at lære sejle.
Ved den officielle åbning byder Søernes Sejlklub, Rasmus Hytting, velkommen og giver ordet til underdirektør Ulla Björnsson fra Nordea-fonden og Kongelig Dansk Yachtklub formand Lars Ive.

Fakta om projektet Sejlsport på Peblingesøen

Takket være støtte fra Nordea-fonden er det blevet muligt for Søernes Sejlklub og Kongelig Dansk Yachtklub at realisere deres fælles projekt ”Sejlsport på Peblingesøen”, hvis formål er at skabe sejlsportsaktiviteter for københavnske børn og unge på Peblingesøen. Målet er at genrejse sejlermiljøet, som det var i 1960erne.

Samarbejdet går ud på at løfte niveauet både med hensyn til materiel og træneruddannelse, så endnu flere børn og unge kan lære at sejle, og at samarbejdet med KDY også kan udmønte sig i, at de børn, der har talentet og interessen, kan prøve kræfter i KDY’s ungdomscentre.

Projektet har været i gang siden foråret, og allerede nu er de første delmål realiseret. Den gamle og meget nedslidte bådebro, hvor jollerne søsættes fra, er blevet udskiftet. Flåden af Optimistjoller er blevet udvidet med fem nye joller, og en trænerbåd er kommet til.

Tilstrømningen af børn og unge, der gerne vil lære at sejle, har været støt stigende gennem sæsonen. I dag er der dobbelt så mange på vandet til hver træning, som er derfor er blevet udvidet fra en til to gangen om ugen, og flere trænere er blevet tilknyttet.

Sæsonen sluttes af den 8.-9. oktober, hvor Søernes Sejlklub og Kongelig Dansk Yachtklub i samarbejde med Dansk Sejlunion afholder Hold-DM i Optimistjolle – selvfølgelig med et lokalt hold på startlinjen.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *