fbpx

Amerigo Vespucci gæster Københavns Havn denne weekend

Inkluder i Newsletter: Ja

I dag ankommer Italiens historiske skoleskib, Amerigo Vespucci, til København. Det imponerende og flotte skoleskib kommer til at lægge til kajs ved Kvæsthusbroen - lige ved siden af skuespilhuset. Skibets besætning tæller ikke mindre end 400 mand. Det bliver kaptajn Curzio Pacifici, der leder og fordeler, når skibet ankommer til havnen i morgentimerne.

Amerigo Vespucci er på sit 80. sommertræningstogt for unge officerselever. Amerigo Vespucci sejede fra Livorno i Toscana den 7. juli 2016, og ruten er gået gennem det vestlige Middelhav, Atlanterhavet, Nordsøen og Skagerrak. I torsdags sejlede skibet fra den norske hovedstad, Oslo, med kurs mod København.

Det er muligt at komme om bord på det flotte skib. Amerigo Vespucci vil være åbent for offentligheden i følgende tidsrum, og der er gratis adgang:

Lørdag den 27. august: Kl. 15.30-17.00
Søndag den 28. august: Kl. 14.30-18.30 samt 20.00-21.30
Mandag den 29. august: Kl. 10.30-12.00 samt 15.30-17.30

Der er afgang fra København igen den 31. august, hvor kursen sættes mod Antwerpen i Belgien.

Fakta om Amerigo Vespucci

Fuldriggeren Amerigo Vespucci er et træningsfartøj, som tilhører den italienske flåde. Skibet blev søsat d. 22. februar 1931 og overdraget til flåden d. 6. juni samme år.

Vespucci

En flot fuldrigger.

Skibet blev bygget med det formål at fastholde en høj kvalitet i den militære uddannelse og træning af Flådeakademiets officerselever. Teknisk set er Amerigo Vespucci en fuldrigger med tre dæk og et diesel-elektrisk fremdrivningssystem. Skibet er en tremaster (fokkemast, stormast og mesanmast). Den største mast er 54 meter høj og fartøjets samlede længde er 101 m. Skibet er udstyret med ræer, råsejl og et bovspryd, der fungerer som en fjerde mast. De 24 sejl har en samlet overflade på ca. 2.650 m2. Sejlene er lavet af et særligt stof (”Olona” af 2-4 mm tyk hamptråd). På Amerigo Vespucci styres alle sejlene manuelt ved hjælp af tovværk af naturfibre såsom manila, hamp og sisal.

Skibet har 11 mindre både. Den faste besætning tæller 264 medlemmer, heraf 15 officerer, 64 underofficerer og 185 sømænd, som udfører mange forskellige opgaver og funktioner. Når officerseleverne og støttepersonalet fra Flådeakademiet kommer om bord, vokser den samlede besætning til ca. 400 personer.

 









Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør





Udvalgte artikler *