fbpx

Dom afsagt i rets-sagen mellem Tuborg Yachtklub og KDY

Inkluder i Newsletter: Ja

Bådmagasinet fangede en meget travl formand Lars Ive på mobilen, som lettet havde modtaget dagens dom fra Lyngby ret. Det bliver rigtig godt at få ro på Tuborg Havn, og arbejde fremadrettet og få skabt noget rigtig godt for sejlerne, udtalte Lars Ive til Bådmagasinet.

Bådmagasinet fangede også Michael Lynenskjold, som netop var landet fra en udenlandsrejse, og kort udtalte Lynenskjold at Tuborg Yachtklub ville anke sagen. Vi ændrer påstand overfor Carlsberg da vi jo ikke får leveret den vare vi har købt, udtaler Michael Lynenskjold til Bådmagasinet.

På Domstol.dk kan man i dag læse følgende:

Kongelig Dansk Yachtklub (KDY) og Carlsberg blev frifundet i en civil sag om Tuborg Havn

Retten i Lyngby har i dag afsagt dom i en omfattende civil sag, hvor 54 bådejere med havneplads i Tuborg Havn er gået sammen om et sagsanlæg mod KDY og mod Carlsberg

Tuborg Havn er etableret af Carlsberg i 2004/2005 i tilknytning til opførelsen af en række dyre ejerlejligheder. Efter etableringen har Carlsberg overdraget havnen vederlagsfrit til KDY, der driver havnen som en privat havn for foreningens medlemmer.

54 bådejere med havneplads i Tuborg Havn gik i august 2015 sammen om et sagsanlæg mod både KDY og Carlsberg. Sagen vedrørte fortolkning af det aftalekompleks, der gav bådejerne ret til en havneplads i Tuborg Havn. Samtidig krævede bådejerne tilbagebetaling af havneleje med million beløb.

Både KDY og Carlsberg blev frifundet for samtlige påstande.

Havnelejen i dag for en bådplads i Tuborg Havn med 325 kr. pr. m2 er formentlig Danmarks dyreste.

Bådejerne var bl.a. utilfredse med, at en betydelig indtjening fra havneleje i Tuborg Havn blev brugt af KDY til fremme af sejlsport for børn og unge i Skovshoved Havn og i Rungsted Havn.

Bådejernes hovedsynspunkt var, at KDY var forpligtet til at drive Tuborg Havn efter et ”hvile i sig selv princip”, således at betalt havneleje skulle modsvares af faktiske udgifter til havnedriften i Tuborg Havn. Retten var ikke enig i bådejernes synspunkt. Bådejerne kunne ikke på baggrund af indholdet af de privatretlige aftaler med henholdsvis KDY og med Carlsberg stille krav om, at KDY ingen indtjening måtte have på havnedriften.

Bådejerne havde under sagen gjort gældende, at KDY og Carlsberg ikke overholder de krav, der er opstillet i Kystdirektoratets tilladelse til etableringen af Tuborg Havn. Retten undlod at tage stilling til dette spørgsmål, da det offentligretlige retsforhold mellem Carlsberg / KDY på den ene side og Kystdirektoratet på den anden side om overholdelsen af kravene i Kystdirektoratets tilladelse er bådejerne uvedkommende. En nærmere afklaring af dette spørgsmål må derfor afvente Kystdirektoratets afgørelse af en allerede verserende sag herom i Kystdirektoratet.

Retten afviste også, at der under sagen kunne tages stilling til, om Carlsberg var forpligtet til at bidrage til betalingen af udgifterne til driften af Tuborg Havn. Retten henviste til, at alle udgifter blev betalt af KDY, og at KDY ikke havde rejst noget krav mod Carlsberg. Bådejerne var ikke rette sagsøgere til et krav mod Carlsberg om deltagelse i betaling af udgifterne til driften af Tuborg Havn.

Dommen kan i øvrigt læses i sin fulde længde her

 









Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør





Udvalgte artikler *