160 elever fra Hou Maritime Efterskole er på sommertur næste uge. Det er noget af et 'projekt' at få alle klar til afgang, men alle kom fint afsted fredag.

Hou Maritime Efterskole sender 160 på sommertur - vi følger med

18-06-2016 09:40 Søren Øverup
Kilde: Hou Maritime Efterskole
Vurderer artiklen
Del artiklen

160 glade elever fra Hou Maritime Efterskole startede fredag årets sommertur til søs. Det er naturligvis et MEGA hit. Her på Bådmagasinet kan du, i løbet af den kommende uge, følge med i skolens dagbog - her Del 1.

 

Så kom vi afsted!

Dagbog Fredag d. 16. Juni, Hou Maritime Idrætsefterskoles Sejlerlejrskole 2016.

Sikke en dag – fuld af indtryk og beskeder. Da vejrudsigten for weekenden lover lidt mere end godt er med vind, blev afgangen fra Hou rykket frem. Vi skulle egentlig have haft hele fredag til klargøring af både, og efterfølgende rengøring af vores værelser på skolen – men i stedet blev det rengøring torsdag aften, klargøring af både fredag formiddag og så afsted om eftermiddagen.

Vi skal hele skolen afsted på sejltur i Århusbugten, og farvandet deromkring. Alle 160 elever – heraf har de 39 hele året været på skolens sejlerlinje, hvor vinteren er gået med at få taget duelighedsbevis og SRC-certifikat (radio-certifikat). De 39 sejlere skal være skippere for deres kammerater som har været på nogle af skolens andre linjer (håndbold, fodbold og Outdoor) – så for nogen er det afprøvning af allerede tillærte kundskaber, for andre er det helt nye indtryk.

Fredag formiddag gik med at gå båden igennem med skipper, få forklaret hvad der er af sikkerhedsudstyr, hvor det er. Få tanket benzin, få riggen kigget efter at alt er som det skal være, få snakket om hvad hvem gør, og hvornår. Alt i alt, det som ligger forud for en god tur. En tur, hvor alle kan og skal hjælpe til, og ikke mindst alle skal føle sig trygge. Det kan være en stor udfordring for en ny skipper, at skulle sejle med 4 jævnaldrene, og forklare dem alt.

Vi arbejder meget med den lederskabsuddannelse det er at være skipper, både at få mandskabet til at yde når det er nødvendigt, men samtidig også sikre sig, at mandskabet har det godt og er glade.

Endelig tid til afgang

Da formiddagen var gået, mødtes alle skippere og en udvalgt navigatør fra hver båd, for at gennemgå ruten fra Hou til Juelsminde, hvilke bøjer skal på hvilken side, og hvilken kurs skal vi lægge imellem dem. Og endelig blev det tid til afgang – For at kunne komme hele skolen afsted, er vi i alt 30 både med elever, 3 både med lærere, og en enkelt RIB – dvs. Skolen har lånt forældre både af nuværende forældre, vi har lånt af nabo-højskolen, og endelig har vi lånt af gode sejlervenner i havnen.

HRHou 001

Flåden spænder i størrelse fra skolens fem Svendborg seniorer (19” kølbåd), skolens fem J/80’ere, til en Bavaria 40, og en Halberg Rassy 45 (de sidste 2 er venligst udlånt af de stolte forældre).

Hele havnen sitrede af spænding, forventning og nysgerrighed på hvad der nu skulle ske – og endelig blev det tid, de mindste både kom afsted først de store tæt derefter. Desværre var der ikke meget vind, så for at vi ikke skulle komme alt for sent i havn, blev det for storsejl og motor. Stemningen var høj, solen skinnede og bådene væltede ud af Hou Havn.

VHF’en snakkede konstant med meldinger om at nu havde ”Den røde rapand” passeret Waypoint nr. 5 og så videre. Mens vi nærmede os Juelsminde, drejede og kom vinden, så det sidste stykke ned mod havnen kunne klares for sejl.

Klar til havnemanøvre
Foran havnen, lå vi og kredsede og stille og roligt blev bådene sendt i havn en for en, så havnemanøvrene kunne forgå i god rod og orden – og som det jo altid er, vinden kommer lige når man har lagt an til den perfekte havnemanøvre – men det lykkedes ved hjælp fra lærerbåden som var kommet i havn, en RIB der hjalp med fortøjninger og til sidst lå alle både trygt og godt i Juelsminde havn.

Så blev det tid til dagens næste store projekt – madlavning – men det får I lov at læse mere om, en af de kommende dage.

Som det ser ud lige nu, så er planen at vi bliver i Juelsminde i morgen, da vind og vejr ikke lige er til hyggesejlads – og heldigvis har vi masser af muligheder i byen, og ikke mindst, så har Dansk Sejlunion jo sejlsportsliga stævne her også – så underholdningen i morgen er sikret.

Madlavning 001

En af de faste opgaver på turen, madlavningen. Der skal noget føde til når 160 elever skal være mætte efter timer på vandet, lad os håbe de har mere end det ene gasblus ;-)

Læs mere om Hou Maritime Idrætsefterskole her

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer