fbpx

Syv nye J/70 både skal navngives inden ligastævne

Inkluder i Newsletter: Ja

Til det sidste bliver der knoklet med at klargøre Sejlsportsligaens syv nye J/70’ere. Bådene døbes fredag før ligastart. Ligastævnet i Juelsminde bliver fredag indledt med en dåb af Sejlsportsligaens syv nye J/70’ere, der i denne uge er ankommet til Juelsminde – lige præcis i tide til at komme i søen, når ligasejladserne skydes i gang fredag eftermiddag.

Sent torsdag blev der stadig arbejdet intenst på at klargøre de nye både. Blandt andet med nye nummermærker i forskellige farver svarende til sejlene – dermed bliver også skrogene lettere at separere fra hinanden for de tilskuere, der følger sejladserne live på havnene eller vis streamingen fra FINAL 6 (søndag kl. 14.00 på sejlsportsligaen.dk og på Facebook).

arbejdejuelsmindex

Der arbejdes på at blive klar med de nye J/70 både i Juelsminde. Foto: Frederik Sivertsen.

Snart 30 J/70’ere i Danmark

De nye både bærer fabriksnumrene 1001 til 1007. Om det ligefrem er 1001 Nats Eventyr for producenten J/Boats kan man filosofere over – i hvert fald er det markant høje produktionstal for J/70’eren opnået på ganske få år. Med bl.a. en stribe europæiske ligaer foruden Sailing Champions League som aftagere af bådene.

Også i Danmark har J/70’eren fået fodfæste på det seneste. For et år siden var der ti J/70’ere i Danmark – syv ligabåde plus to i Hellerup Sejlklub og én i KAS. Siden er der kommet fart på, og med ligaens syv nye både på plads er der nu tæt på 30 J/70’ere i Danmark. Fordelt over hele landet – Bogense, Thurø, Oure, Hadsund, Silkeborg, Brejning, KDY, Sletten, Lynetten, KAS og Hellerup.

juelsminde

De syv nye J/70 både står på kajen i Juelsminde. I dag bliver de døbt inden ligastart. Foto: Frederik Sivertsen.

Senest er J/70 Class Denmark blevet stiftet – det skete ved ligastævnet i Lundeborg i maj. Når dertil lægges de ganske mange klubber, som det seneste par år har investeret i andre attraktive klubbåde end J/70, så er der samlet set ved at ske en betydelig udvikling for sportsbådssejladsen i Danmark.




Seneste nyheder





Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *