fbpx

Danske OL sejler måtte søge skjul fra skuddrama

Inkluder i Newsletter: Ja

På Anette Viborgs Facebook side fremgår denne rystende beretning som OL sejlerlandsholdet er udsat for i Rio. 

Idag (onsdag, red.) kommer jeg ind fra træningsrace og får at vide min veninde Anne-Marie Rindom har måtte søge skjul for voldsomme skyderier, der skete nær havnen i Niteroi, Rio.

Episoden skete lige efter Allan og jeg (Nacra17, red.) tog på vandet.

Først tror Anne Marie og hendes træner det er fyrværkeri. Men arbejderne på havnen flygter ind i skurerne og de lokale sejlere spæner væk fra deres både og ind under halvtagene.

Snart vinker de kraftigt af de danske sejlere, at de skal søge ly for vildfarne kugler. Rindom siger hun kan se frygten i deres øjne, mens larmen fra maskinpistolerne (eller hvad det nu var, mange skud lød) runger mellem murerne, og alle er yderst utrygge ved situationen.

Men de lokale mener ikke 'favela' aka ghetto banderne kommer fra vejen ned på havnen. Her snakker vi 50-100 m!

Det så vanvittigt. En ting er ikke at gå ud om natten. Det normal smarthed ikke at gøre i Rio. Men her snakker vi skudkamp ved højlys dag.. Super sted at træne, siger det bare

I løbet af onsdagen har Dansk Sejlunion arbejdet på at få et overblik over situationen, og vigtigst af alt - ALLE er ved godt mod, og ingen er kommet til skade.

Anne Marie Rindom, som var den sejler der oplevede situationen helt tæt på, har opdateret med denne melding:

Som alle nok har hørt så var der skyderier tæt på havnen i Rio igår. Vi er alle ok og intet er sket med os. En brasiliensk sejler siger, at det er bander som skyder mod hinanden og de ikke har nogen grund til at komme ned på havnen. Vi er helt rolige og alt er som det plejer! Det var en ubehagelig oplevelse og måske en reminder på, at sikkerheden ikke er så stor som i Danmark, så derfor passer vi lige ekstra meget på i fremtiden

Dansk Sejlunions Sportschef Thomas Jacobsen holder onsdag eftermiddag et Skype møde med alle sejlere og trænere som er i Rio, for at tage bestik af situationen og aftale hvad der nærmere skal ske. 









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *