fbpx

Hyères optakt - vinden løjer

Inkluder i Newsletter: Ja

På onsdag starter World Cup sejladserne i Hyères i Sydfrankrig. Der dystes i alle ti olympiske og to paralympiske discipliner. Stævnet er vigtigt i forhold til sejlernes forberedelse til OL.

Lige nu blæser det meget ud for kysten i Hyères, som er kendt for at være et sted, hvor der enten er for meget eller for lidt luft. Den franske vejrudsigt lover aftagende vind, lad os nu ikke håbe det bliver så meget, at de Medal Races der skal sejles sidst på ugen bliver i vindstille?

Det er ikke enorme felter, de danske sejlere som har valgt at deltage her i Hyères, skal sejle i, så det kan på en måde godt minde en smule om OL. Dog er der i Frankrig flere fra samme nation, hvad vi naturligvis ikke oplever ved et OL.

Et hurtigt blik over diverse deltagerlister fortæller sit tydelige sprog. Det er kun de besætninger, der skal til OL, eller som stadig kæmper om en plads (49er Warrer/Lübeck), som stiller til start, og i det hele taget laver Sejlerlandsholdet et mini Rio Setup, hvor hele staben af trænere, sportspsykologer, egen kok og samtlige hjælpere er med i Hyères. Det OL sejlerlandshold, som sportchef Thomas Jacobsen sender til Rio primo august, burde se sådan her ud:

Finnjolle - Jonas Høgh Christensen
Nacra17 - Allan Nørregaard og Anette Viborg
Laser Standard - Michael Hansen
Laser Radial - Anne-Marie Rindom
49er - Jonas Warrer og Peter Lübeck
49erFX - Jena Mai Hansen og Katja Salskov Iversen
RS:X - Sebastian Fleishcer
RS:X - Lærke Buhl-Hansen

Alvorens time for Warrer og Lübeck

De fleste danske landsholdsejlere er allerede på plads i det sydfranske, hvor de træner og tjekker forholdene ud. Det er tid til at teste formen af, og for Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck er det som før omtalt alvorens time, hvis de vil med til de kommende olympiske lege i Rio. Duoen kommer med niende plads fra EM, der blev afviklet for ti dage siden i Barcelona. Sportchef Thomas Jacobsen har ved flere lejligheder udtalt, at et resultat blandt de ti bedste vil sikre en dansk udtagelse i 49er klassen.

I 49erFX klassen vandt Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen EM guld i Barcelona, og de er blandt medaljefavoritterne ved det kommende OL i Rio. Men på onsdag gælder det altså World Cup stævnet i Hyères.

13012775 1420288714664020 1385486771465902198 n

Jena og Katja med deres EM guldmedalje.

Ved stævnet bliver der konkurrence fra tre ud af fire besætninger, der har vundet VM de sidste fire år. I Marseille vandt new zealandske Alex Maloney og Molly Meech VM titlen. Et år senere tog brasilianske Martine Grael og Kahena Kunze guldet, men det i 2015 blev vundet af italienske Giulia Conti og Francesca Clapcich. Alle tre besætninger kan betegnes som potentielle medaljefavoritter ved OL, men ingen skiller sig for alvor ud som favorit.

Finder Høghen farten og formen?

I Finnjolle klassen har Jonas Høgh-Christensen haft svært ved at opretholde stabile resultater det seneste års tid. Jonas Høgh skal til at vise en solid top ti placering, hvis troen på mulighederne i Rio stadig skal være tilstede med fuld troværdighed. Ingen tvivl om Jonas har evnen, motivationen og lysten, men det helt store ubesvarede spørgsmål hænger i luften, hvordan har konkurrenterne flyttet sig gennem den periode, hvor Jonas holdt pause. Vi savner at se en top placering, lad os håbe den kommer nu. En lille sidebemærkning - Giles Scott er ikke med!

Nacra 17

I mix disciplinen Nacra 17 skal Allan Nøregaard og Anette Viborg repræsentere Danmark ved de kommende lege i Rio. Duoen kommer en flot VM sølvmedalje, og de har ved flere lejligheder det seneste år vist, at de kan blande sig i medaljerne. Storfavoritter i klassen ved det kommende World Cup stævne og OL er dog franske Billy Besson og Marie Riou, der omtales som King og Queen of the class.

Knækker Rindoms formkurve?

I Laser Radial klassen er Anne-Marie Rindom udtaget til OL, efter hun vandt bronze ved VM for en uges tid siden i Mexico. Rindoms form er yderst stabil, og hun er blandt favoritterne ved World Cup stævnet og ved OL i Rio. Nærmeste konkurrenter er hollandske Marit Bouwemeester, Evi Van Acker og Sarah Young. Danske Sarah Gunni sejler ikke med ved World Cup stævnet i Hyères, selvom hun figurerer på deltagerlisten.

13076594 1194352393917453 6804354986833710891 n

Anne-Marie på podiet ved VM i Mexico.

Sejladserne i Hyères afsluttes i alle klasser med et medal race, hvor points'ene tæller dobbelt. Medal Race sendes i øvrigt live på søndag, og kan selvefølgelig følges her på sitet.




Seneste nyheder





Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!

★ Artikel

★ Ruffet måtte af og på igen

Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering





Udvalgte artikler *