fbpx

Nye lokaler til Danmarks Museum for Lystsejlads

Inkluder i Newsletter: Ja

Den 1. maj 2016 er en stor dag for dansk sejlsport. Her åbner det nye Museum for Lystsejlads, som er flyttet fra Valdemars Slot og ind på Frederiksøen, centralt i Svendborg, lige ved siden af den populære lystbådehavn og bymidten.

Museet åbner i en ny flot udstillingshal, og selve åbningen på dagen er kl. 14.00, hvor der vil være adgang for publikum for første gang, og mon ikke de første gæster kan forvente at blive tilbudt et glas vin på den store dag.

Formand for støtteforeningen og bestyrelsesmedlem for Museet, Dan Ibsen, udtaler til Bådmagasinet:

’Vi har samlet 1,1 mio. kroner sammen det seneste halve år til at gennemføre flytningen, opgradering af hallen samt den grundlæggende indretning af udstillingen, som den fremstår ved åbningen. Økonomien er tilvejebragt fra fonde, lokale firmaer, privatpersoner, foreninger med flere’ og fortsætter ’det er jo herligt, når ting lykkes og når de mål vi i museet har sat os. Vi håber naturligvis, at museet vil være med til, dels at fastholde lystsejlads og sejlsport som en vigtig del af Danmarks kulturarv, dels at promovere det som en stor fritidsinteresse i den danske befolkning samt blandt de største idrætsgrene i Danmark.

Ingen offentlig støtte

Museet får ingen offentlig støtte af nogen art til driften. Hallen er dog stillet gratis til rådighed gennem en lejeaftale med Svendborg Kommune, hvor museet betaler diverse driftsomkostninger til el, vand, snerydning m.v.

I de kommende år arbejder bestyrelsen på en yderligere opgradering af udstillingen. En fundraisingen er i gang for at gennemføre næste etape, og i løbet af 2016 håber man at kunne nå et beløb på ca. 600.000 kr.

Dette vil omfatte yderligere opgradering af den basale udstilling med lys, udsmykning, færdiggørelse af et "arbejdende bådebygger værksted", etablering af op til 10 "nye installationer" hvor børn og unge kan prøve en række ting, blandt andet hejse sejl, hængebænk a la Paul Elvstrøm, tale i VHF, samt oprettelse af en skoletjeneste.

Bestyrelsen håber naturligvis, at så mange som muligt kigger forbi den 1. maj kl. 14.

www.lystsejlads.dk - læs mere om hvordan du kan blive medlem af museets støtteforening samt støtte museet med en gave, som hjælp til museets fortsatte udvikling.









Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen





Udvalgte artikler *