fbpx

Mads Kolte Olsen døber to J/70 både i Thurø Sejlklub

Inkluder i Newsletter: Ja

Det var en historiske Standerhejsning i Thurø Sejlklub i den forgangne weekend. Selv om sejlklubben sidste år blev 75 år, så har der ikke på noget tidspunkt før været så meget nyt udstyr som skulle døbes, inden medlemerne kun tage det i brug til den kommende sæson.

Omkring 150 sejler var mødt frem til en vind- og solfyldt eftermiddag, hvor formanden, Ib Oldrup, kunne fortælle om, de mange frivillige medlemer som havde arbejdet hårdt for at anskaffe meget nyt udstyr. Selv klubstanderne var blevet gjort i stand til lejligheden.

Svendborgs Borgmester, Lars Erik Hornemann, lagde først ud. Han var begejstret over at kunne støtte klubbens store ungdomsafdeling med midler til to følgebåde - så sikkerheden er i top, når ungdomsafdelingen står til søs. Han roste klubben for at give som mange unge mennesker muligheden for at sejle. Klubben har også indgået et samarbejde med Thurø Skole om, at unge tilegner sig færdighed i at kunne færdes ved og på vandet, hvilket borgmesteren også var begejstret for.

Mads Kolte Olsen døbte J/70 både

Generalsekretær i Dansk Sejlunion, Mads Kolte-Olsen, havde fået til opgave at sige et par ord omkring Thurø Sejklubs J/70 projekt. Hvor det er lykkes en meget ihærdig arbejdegruppe at skaffe støtte og opbakning fra lokale forretningsdrivende til anskaffelse af to nye klubbåde.

12998589 862637563844565 8001292857043732020 n

Mads Kolte Olsen var med til standerhejsning i Thurø Sejlklub, hvor han også navngave to J/70 joller. Foto: Sejlerne fra Oure.

Mads Kolte Olsen udtalte i den forbindelse: "Et kæmpestort tillykke med jeres to nye J/70’ere. Jeg er vokset op i Troense, og jeg har som ung sejlet rigtig meget herude og rundt omkring til stævner i Fynskredsen. Dengang havde jeg oplevelsen, at dem fra Thurø altid sejlede lige lidt hurtigere end os andre. Det gør I stadig! Thurø Sejlklub har med sit J/70 projekt placeret sig solidt i førerfeltet af klubber, som udnytter de muligheder for udvikling, som sejlsportsligaen byder på. Sejlsportsligaen er et nyt kapsejladskoncept. Korte baner, udskiftning, fart og fællesskab på havnen. Men udover det sportslige, så er sejlsportsligaen tænkt som en løftestang for udvikling af klubben. Den mulighed har I grebet. Jeg døber Thurø nye J/70 ere med ønsket om, at I sammen får et meget aktivt liv vandet".

De første 2.1

Thurø Sejlklub har købt to af Sejlsportsligaens J/70 både. De er nu på plads i Thurø og klar til at tages i brug i den kommende sæson.

Selv om man skulle tro, at så var det ikke mere som skulle navngives - så havde ungdomsafdelingen lige to Zoom8 joller, som Ungdomsformand Mette Christoffersen fortale om. De blev døbt Kaj & Andrea af Johan og Jasmin, som ser frem til sejle i Zoom8 jollerne efter optimistjollen.

13055875 862638170511171 599896694397157299 o

Der var trængsel på broen, da Thurø Sejlklubs to nye J/70 både blev fremvist. Foto: Sejlerne fra Oure.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *