fbpx

Quant 23 - verdens første foilende kølbåd

Inkluder i Newsletter: Ja

Det ligner en forvokset Flipperjolle på stylter. Men Quant 23 er den første båd nogensinde, som tager foiling ned til et niveau, hvor almindelige sejlere kan være med.

Sejlsporten er inde i en ny æra, som foreløbig har været forbeholdt det mest ekstreme segment. America's Cup katamaraner og Moth-joller har været de to "front runners", og den type sejlads er jo ikke ligefrem noget som er tilgængelig for hr. og fru Hakkebøf. Sjovt at kigge på, men ikke noget man selv kan forvente at komme i nærheden af.

Opslag

Quant 23 foiler hurtigt og nemt. Foto: Quant Boats.

Tilgængelig - sådan da

Men al teknologi drypper nedad. Man skal måske ikke forvente, at Bavaria lancerer en foilende cruisingbåd i år og heller ikke næste år. Der er nogle fysiske begrænsninger som gør, at foiling altid vil være noget som er forbeholdt letvægtskonstruktioner med mere vægt på sejlegenskaber end bo-komfort. Men med Quant 23 er foiling med et slag blevet noget, som er tilgængelig for enhver sejler...med et legetøjsbudget på en halv million kroner. Eller en god ven der har det, og som vil tage vennerne med ud at lege.

Hertil og ikke længere...

Læs resten af artiklen ”Quant 23 - verdens første foilende kølbåd" i Bådmagasinets april udgave 2016.

Er du abonnent og logget ind, kan du læse hele artiklen under "Mit Bådmagasin - artikler for abonnenter". Er du ikke logget ind, kan du gøre det her

Er du ikke abonnent på Bådmagasinet, men ønsker at være det, kan du tegne et online årsabonnement for 499 kroner her. Du kan naturligvis også få leveret Bådmagasinet direkte i din postkasse, køb trykt abonnement her (der findes flere at vælge i mellem).

Begge abonnementstyper giver adgang til:

  • De 12 næste numre af Bådmagasinet online. (leveret direkte i din postkasse ved trykt abonnement). Hente Bådmagasinet til tablets (iPad eller Android) eller læs det direkte på PC skærmen
  • Låste artikler - kun for abonnenter.
  • Stort online-arkiv med Bådmagasinet fra 2010 og fremefter (78 online blade).
  • Mulighed for at benytte shoppens specielle tilbud til abonnenter - spar op 65% på udvalgte varer.

Ønsker du blot at købe denne ene artikel, kan du også gøre det her på sitet.

Køb artiklen - "Quant 23 - verdens første foilende kølbåd". Køb artiklen og få den som PDF fil - lige til at læse med det samme.




Seneste nyheder





★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Tursejlads

’En hel verden venter’ – nu også i København

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *