fbpx

Jørgen Ring fylder 70 år og klar på nye udfordringer

Inkluder i Newsletter: Ja

Ingen kan snyde sin egen dåbsattest, og hvis Jørgen Ring chekker sin egen fra 1946, opdager han at nutidens begreber som ”efterløn” og ”førtidspension” er for længst spildte muligheder for ham som nu er blevet verdens ældste aktive ynglingsejler.

Jørgen fik sin junior træner uddannelse i Taarbæk, sideløbende med sine ingeniørstudier og efterfølgende arbejde med udvikling af kraner hos Krøll Kraner. I KDY fik Jørgen muligheden for at udvikle verdens bedste juniorafdeling, en chance han greb de næste 37 år. Ser man på sejlsportens resultater, så har rigtig mange internationale resultater sin baggrund i juniorafdelingen hos Jørgen Ring. Ser man på dansk erhvervsliv, har Jørgen Ring leveret rigtig mange topfolk.

Da Jørgen Ring startede i KDY som juniorleder tilbage i 1974, dengang hvor ansættelseskravene var at Juniorlederen havde egen skrivemaskine og selv finansierede tidens kalkerpapir, for at sikre en kopi af korrespondancen for klubben. Meget vand er løbet igennem Øresund siden da, men Ynglingen er stadig centrum for Jørgens daglige virke. Dengang var Jørgen Rings ansættelse ”Breaking News”, alene det at KDY ansatte en fuldtids juniorleder – headhuntet fra naboklubben Taarbæk Sejlklub. Hold da op, det skabte megen snak i krogene.

Men, heller ikke Jørgen Ring kan løbe fra sin dåbsattest, og ungdomsarbejdet i KDY har de sidste fem år undergået betydelige forandringer. Konklusionen blev i fællesskab tilbage i 2012 et ”clear cut”.
I familien Ring er 70 år ingen alder, og Jørgen fortsætter ufortrøden sin karrierer hos Krøll kraner, og er drivkraften i genopretningen af Taarbæk Sejlklub. Dengang Jørgen Ring selv var aktiv i klubben, var det en stormagt på Øresund. Tiden har været hård ved Taarbæk Sejlklub, der i de sidste mange år alene har været en parentes i sejlsporten. I 2012 fik Jørgen Ring muligheden for at gøre noget aktivt ved situationen, hvor hans livslange juniorleder karrierer kunne fortsætte nu ud fra Taarbæk Havn.

Fødselaren holder reception i Tårbæk Sejlklub den 15. april kl. 16.00, hvor han håber at familien og rigtig mange af hans gamle venner vil møde op og gøre dagen lidt festlig for ham.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *