Der skal ske noget andet end sejlsport i Ida Marie og Idas liv nu, men måske prøver de kræfter med udtagelsen til OL i Tokyo om fire år.

Ida Marie Baad & Marie Thusgaard: Nye muligheder og nye mål

14-03-2016 11:13 Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

I dag er det præcis én måned siden, at Ida Marie Baad og Marie Thusgaard tabte den nationale OL udtagelse til Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen. De to 49erFX sejlere har nu reflekteret over, hvad de vil bruge fremtiden på.

I de sidste fire år eller måske nærmere otte år af vores liv, har sejlads været omdrejningspunktet for vores prioriteringer. Sporten har haft vores fulde fokus, og vi har hver eneste dag gjort os umage for på den ene eller anden måde at blive bedre til at sejle en 49erFX hurtigst rundt om et par mærker. Vi havde håbet og troet på, at det ville blive os, der i de næste seks måneder skulle gøre os ekstra umage op mod OL. Desværre blev virkeligheden en anden.

357ida marie190914 ArticleImageNews

Drømmen om OL braste for Ida Marie og Marie. Nu skal der fokuseres på andre ting i livet end sejlsport - i hvert fald for en stund.

Vi har efter mange overvejelser besluttet, at vi ikke skal være træningspartnere med Jena og Katja op mod OL. Det skyldes, at når vi virkelig kigger ind I os selv, har vi allermest lyst til at bruge tid på nogle af de ting, vi har fraprioriteret de sidste mange år. Derfor har Ida genoptaget sine studier på erhvervsøkonomi, hvor hun allerede er i gang med at læse derud af. Marie, som først kan starte i skole til sommer, har planlagt at arbejde blandt andet som træner de næste par måneder og derefter tage ud på en længere backpacker rejse. Det er både vildt underligt, lidt tomt og en lettelse at gå fra at være elitesportsudøver til at være en ”normal” 22-23-årige kvinde, der kan gøre lige, hvad man har lyst til.

image2aaw ArticleImageNews

VM bronze blev det til i 2015 for Ida Marie Baad og Marie Thusgaard.

Vi stiller op til EM

Men vi savner at være på vandet og mærke vandet suse afsted under fødderne. Vi glæder os til vejret bliver lidt varmere, så vi kan få luftet vingerne på Aarhus Bugten i ny og næ. Desuden har vi besluttet at deltage til EM i Barcelona midt i april. Vi vil gerne afslutte denne kampagne med noget sjov sejlads, hvor fokus er på at nyde sejladsen og alt det sjove ved kapsejlads. Samtidig er det en mulighed for at sige farvel til vores udenlandske konkurrenter og venner for denne omgang. Vi tager til Barcelona uden at træne inden, så vi har intet resultatmål, det er kun for sjov. Men mon ikke konkurrencegenet kommer til at trække i os?

Unikt træningssamarbejde

Vi ønsker Jena og Katja held og lykke til OL. Vi er kede af, at vi ikke kommer til at følge dem og træne med dem den sidste del af vejen. Vi har haft et sindssygt godt samarbejde i den danske 49erFX gruppe. Det har været hele grundlaget for, at vi har nået det høje internationale niveau. Tak for et fantastisk samarbejde Maiken, Anne-Julie, Jena, Katja og Peter. Samlet set har gruppen siden 2013 givet Danmark tre VM medaljer og fire EM medaljer. Nu er det op til Jena og Katja, om vi kan få den sidste medalje med hjem til samlingen. Vi krydser alt, hvad vi har.

 fop7079x 2a ArticleImageNews

Jena Mai Hansen & Katja Salskov-Iversen skal repræsentere Danmark i 49erFX klassen i Rio til sommer. Foto: Flemming Ø. Pedersen / Dansk Sejlunion.

Vi vil gerne takke alle vores rejsepartnere og sponsorer, TORM, Breaking The Waves, Kamstrup og Lindberg. Det har været godt at have jer alle sammen med om bord, uden jer var vi ikke kommet helt ind i toppen af verdenseliten inden for olympisk sejlsport.

Om vi tager en kampagne mere mod OL i Tokyo i 2020, har vi ikke besluttet os for endnu. Det skal vi bruge det næste lange stykke tid på at overveje. Men det er bestemt ikke udelukket!

_/) _/) Ida og Marie

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer