Den Blå Dok på Frederiksø er nu oplyst om aftnen. Foto: Lars Axel Andersen, Svendborg Kommune.

Lys over den Blå Dok på Frederiksø

08-03-2016 10:48 Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Som nok den eneste dok i Danmark er Den Blå Dok ved Frederiksøen udsmykket med et kunstværk på 125 meter. Kunstværket fik i bogstaveligste forstand lys over sig, da borgmester Lars Erik Hornemann trykkede på knappen søndag aften.

Bag initiativet står en række forskellige folk og interessenter. Et samarbejde mellem Petersen & Sørensens Motorværksted, Sydfyns Elforsyning/EL-Gården, European Marine Technology og Svendborg Kommune vil sætte lys over Morten 'Sol' Petersens farverige kunstværk i de mørke timer.

Ideen er, at den flotte og farverige udsmykning af dokken hos Petersen & Sørensen også skal kunne nydes, når mørket falder på. Derfor har de tre private firmaer i samarbejde med Svendborg Kommune besluttet at donere et lysanlæg, der skal sørge for at kunstværket også kan ses om aftenen, siger Per Nykjær Jensen, European Marine Technology, der er initiativtager til ideen.

Det er Morten Sol Petersen, Nigel Thomas og Søren Østenkjærhus der står bag kunsten. Lyset på Den Blå Dok følger lygtetændingstiden for gadebelysningen i Svendborg By.

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer