Oman trækker sig som vært fra ungdoms VM - nok fordi de ikke kan garantere de israelske sejlere indrejse i landet.

Oman trækker sig som værter for ISAF Youth Worlds

02-03-2016 14:44 Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Oman Sailing Committee har trukket sig som værter for ungdoms VM 2016. World Sailing er skuffet over at må meddele, at Oman har trukket sig som værter for stævnet, der skal sejles i december måned i år. Oman Sailing Committee var i sin fulde ret til at trække sig som værter, da den endelige aftale ikke var underskrevet. World Sailing får nu travlt med at finde et nyt sted at afholde ungdoms VM, der gerne skulle sejles på samme tidspunkt af året - hvilket udelukker en del steder i Europa.

Israel blev udelukket ved seneste ungdoms VM

Ved seneste afvikling af ungdoms VM i Malaysia var der en meget uheldig episode, der også fik Dansk Sejlunion til at komme med en officiel udmelding. De israelske sejlere og deres trænere fik ikke adgang til VM stævnet, og hvis de skulle deltage, måtte det ikke være under eget nationsflag, ligesom de havde strenge restriktioner på, hvor de måtte færdes. Ikke ligefrem den ånd, som ISAF ønsker, at et undgomsstævne skal afvikles under.

12473825 1118856004799531 4438508197320447311 o

ISAF Youth Worlds skal være for alle! I Malaysia manglede to israelske surfere og deres træner til stævnet. De havde ikke fået visum til det islamistiske land.

Epsioden førte til, at World Sailing kom med en officiel meddelse om, at man ikke acceptere diskrimination i sejlsport. Ligesom en skriftlig kontrakt indgåes med alle værter forud for et stævne, for at sikre sejlere fra alle lande er i stand til at kunne deltage fuldt ud og på lige fod. Derudover skal arrangørerne skrive under på følgende krav inden de byder på et stævne:

  • Accept af "no discrimination politikken" allerede i budrunden for et stævne.
  • Eventuelle nødvendige processer skal behandles i god tid.
  • Mulighed for at tildele sanktioner overfor et medlemsland, hvis kravene ikke imødekommes.

Lande, der ikke har diplomatiske forbindelser med hinanden, og hvor sejlere og trænere kan have svært ved at opnå indrejse i et land, skal acceptere behovet for at fremhæve disse udfordringer i god tid. Disse lande skal være forberedt på at udtage sejlere og planlægge deres deltagelse i god tid.

World Sailing har netop bekræftet, at de har modtaget skriftlig kontrakter fra alle værtssteder, der allerede er udvalgt og bekræftet for kommende World Sailing events. Kontrakter, der garanterer fuld og lige adgang til alle sejlere i overensstemmelse med World Sailings egne vedtægter.

 

 

 

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer