Danboats stand passes af folk fra den maritime branche i samarbejde med Danske Tursejlere. Foto: Søren Øverup, Herning.

Mød Danboat på Ferie for alle i Messecenter Herning

26-02-2016 11:13 Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Dørene til Danmarks store feriemesse i Herning Messecenter åbnede i dag klokken 10.00. Danboat, der er Søsportens brancheforening, deltager med en stor maritim stand. Et flot budskab møder de feriehungrende udstillingsgæster: Garanteret havudsigt.

Det er et budskab, men hvis ikke det passer for alle bådejere, så er der gået noget grusomt galt. Rigtig mange danskere har et stort ønske og en drøm om at komme ud og sejle. Har du aldrig taget dig selv i at stå inde ved stranden og se bådene sejle ude på vandet og tænkt, hvor ser det dejligt ud, hvilken følelse af frihed må det ikke give?, spørger Danboats formand Jan Hansen, der er stolt over, at Danboat er på plads med en 120 m2 stor stand på Ferie for alle.

Bolde danboat ferieforalle

Gæt hvor mange bolde, der er i gummibåden og vind flotte præmier. Foto: Søren Øverup.

Ofte stopper drømmen ved bekymringer om, at det nok er både dyrt og svært tilgængeligt. Og myterne er der nok af:

  • Det er kun for de rige, sådan en båd koster en urimelig masse penge.
  • Vedligeholdelsen skal vi bruge hele vinteren på.
  • Havnene har ventelister på flere generationer.

Man kan altid finde nogle få eksempler som bekræfter myterne, men virkeligheden er en anden - og det er den, som Danboat vil præsentere for de besøgende i Herning.

Jan Hansen fortæller: I dag kan du starte med en beskeden brugt familiebåd for langt under 100.000, du kan finde en sejlklub, som gerne vil lære dig at sejle og om sømandskab for en meget beskeden sum. I stort set alle landsdele kan du finde havne, der har ledige havnepladser, som kan lejes for rimelige beløb. Om det så er besværligt, egentlig ikke. Båden skal selvfølgelig vedligeholdes, men nutidens både kræver slet ikke samme arbejdstimer som tidligere, og så er det ret hyggeligt at være på havnen, opleve fællesskabet og hjælpsomheden fra klubmedlemmerne.

Ferieforalle danboatsstand

Feriemessen kort efter klokken 10.00 i formiddags. Foto: Søren Øverup.

Medlemmerne af Danboat er klar med professionel hjælp og rådgivning om anskaffelse og drift af båd, ny som brugt - motor eller sejl. I anledningen af feriemessen har Danboat fået trykt et magasin,  der er tænkt som appetitvækker for ikke-sejlere. Du kan se magasinet her.

Udstillingen Ferie for alle har åbent i denne weekend 26.-28. februar 2016. Se mere om udstillingen her.

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer