fbpx

Nummerplader til vandscootere?

Inkluder i Newsletter: Ja

Lovgivningen på området er klar - en vandscooter må ikke sejle nærmere på kysten end 300 meter. Dog med undtagelse af, når vandscooteren skal ud og ind. Her skal sejladsen foregå vinkelret og med en hastighed på under fem knob. Især hastighedsbegrænsningen er der mange af de godt 12.000 vandscooter-ejere i Danmark som ikke overholder.

Hvis vandscooteren søsættes fra en havn, skal man følge sejløbet ud til de 300 meter fra kysten. Det er også forbudt at sejle i alle Natura 2000 områder, vildreservater, fredede arealer på sø- og fisketerritoriet. I øvrigt skal man være indehaver af minimum et speedbådskørekort for at kunne sejle en vandscooter.

Nummerplade på vandscooterne

I Aarhus er problemerne med vandscooterne og de fartglade ejere eskaleret over de senere år, og nu beder Aarhus Kommune Miljøminister Eva Kjær Hansen og regeringen om at gribe ind. I sommermånderne, hvor scooterne oftest benyttes, klager flere badegæster også over farlige situationer, hvor vandscooterne racer med høj fart omkring de utrygge badende.

Kommunen foreslår konkret, at vandscooterne udstyres med en nummerplade, ligesom man kender det fra biler og motorcykler på landjorden. På den måde er det nemmere at finde frem til den ejer, som har ansvaret for vandscooteren.









Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet





Udvalgte artikler *