Maltese Falcon sat til salg

28-03-2008 16:30 Hans Henrik28 Mar 2008 15:30 - Claus Midjord
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Maltese Falcon er opkaldt efter en amerikansk film fra 1941.

Tom Perkins er en initiativrig forretningsmand, der har tjent formuer blandt andet i Silicon Valley, hvor han har været med til at finansiere virksomheder som Google og Netscape. Da Tom Perkins fyldte 70 år, besluttede han at få bygget verdens mest avancerede sejlskib. Resultatet blev den 289 fod lange luksusyacht, Maltese Falcon, der blev søsat i 2006 fra værftet, Perini Navi i Tyrkiet. Båden er nu sat til salg.

En del af de avancerede systemer på Maltese Falcon vedrører den meget specielle rig, der hedder ”Dynarig”, og som blev udviklet i 1960erne til moderne fuldriggere. I alt er der 15 sejl på 2450 kvadratmeter at holde styr på, og det sker ved hjælp af 75 motorer, der sørger for at rulle sejlene ud og ind. Elektroniske styringssystemer kan dreje masterne, så de vender i den rigtige retning. Det hele er synkroniseret og styres fra bådens bro. Når sejlene ikke er i brug, er de rullet ind i masterne. Selve riggen vejer 30 ton.

Maltese Falcon blev i fjor kåret som vinder i World Superyacht Awards i klassen for både på over 45 meter.

Der foreligger ingen oplysninger om årsagen til ,at Tom Perkins ønsker at skille sig af med Maltese Falcon, men ifølge Bådmagasinets oplysninger har han planer om at bygge en atomdrevet u-båd, der skal sejle jorden rundt under havet.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer