Handicap-VM 2005 til Danmark

27-10-2004 00:40 Hans Henrik26 Oct 2004 22:40 - Dansk Sejlunion/søøv
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen


Verdensmesterskaberne i sejlsport for handicappede kommer i 2005 til at finde sted i Danmark. Det stod klart mandag, da Sønderborg blev udpeget som værtsby. Dermed kommer Sønderborg Yacht-Club til at lægge havn til det største og stærkest besatte sejlsportsstævne for handicappede på dansk grund nogensinde.

Verdensmesterskaberne finder sted fra d. 29. august til 8. september 2005 på Flensborg fjord. Det betyder, at sejladserne vil blive afviklet tæt på både havnen og på kysten, så der skulle være gode muligheder for at kunne følge med på nærmeste hold.

Ved verdensmesterskaberne sejles der i to forskellige både: enmandsjollen 2,4 mR og tremands-kølbåden Sonar. Begge bådklasser er velegnede at sejle i for handicappede og der da også disse både, der sejles i ved Paralympics (OL for handicappede, red.). Startfelterne til VM næste sommer kommer dog til at blive væsentligt større end i Athen i år. Ved Paralympics må hver nation nemlig kun stille med en båd i hver klasse, mens der ikke er samme begrænsninger ved VM: ”Vi regner derfor med, at der stiller mellem 35 og 45 både til start i 2,4 mR-klassen mod 17 i Athen, mens der i Sonar vil være et felt på mellem 20 og 25 både. Dermed bliver der tale om et arrangement med lige over 100 aktive og ca. 150 trænere og hjælpere” siger Vagn Holm fra Dansk Sejlunion.

Danmarks bedste handicappede sejler, Jens Als Andersen fra Holbæk, er godt tilfreds med, at valget faldt på Danmark. Han har dog endnu ikke afgjort, om han selv kommer til at deltage. ”Hvis jeg skal være med til VM næste år, bliver det for at vinde. Men hvis jeg er med til VM, så er det bare første skridt på vejen mod et godt resultat i Beijing i 2008. Der mangler dog stadig at falde nogle brikker på plads før en eventuel PL-satsning kan lanceres.”

Jens Als Andersen ser stævnet som en stor mulighed for at sætte gang i rekrutteringen af nye sejlere i Danmark: ”Rundt omkring i klubberne findes der mange endda rigtigt dygtige sejlere, som for øvrigt også lige har et eller andet handicap. Vi ser dem bare ikke indenfor handicapsejlsporten, fordi de tror, det er for let at vinde. Men sådan er det bare ikke længere! De skal være hjertelig velkomne til at møde op og få en gang tæsk!” siger danskeren, der for nyligt blev nr. 6 ved Paralympics i Athen.


Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer