Succes for Bruce Farr

08-05-2002 22:24 Hans Henrik08 May 2002 20:24 - Nikolaj Dyring
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen
Kongen indenfor design af VO 60ere og førhen Whitbread både er Bruce Farr Yacht design i Annapolis.
I årets Volvo Ocean Race var seks af de deltagende både designet af Bruce Farr. To både er altså designet af andre designere.
Hos Farr var man rimeligt selvsikre inden start, men en hvis nervøsitet var der da alligevel. Bruce Farr kommenterer om Amer Sports One og Djuice Dragons, som er de to både fra andre designere: "This is interesting because they’re both ‘no excuse’ programmes, and they’re both good designers, and I think in both cases they did extensive research. So we went into the race with some trepidation. And both programmes made pretty bold statements about how fast their boats were, so we got to the start of this race wondering just how it was all going to pan out. Did we do well enough, is someone going to come out of left field with something we hadn’t reckoned on?"
De to både, som valgte andre designere har også vist sig at sejle anderledes end de seks både designet af Farr.
Knut Frostad på Djuice Dragons holdt fast på, at hvis han skulle slå Farr bådene, var han nødt til at vinde sig en fordel ved at satse på en anden designer. Valget faldt på Laurie Davidson, som er berømt for sine America’s Cup både. Det er efterhånden åbenlyst, at Djuice ikke kan følge med, og man må nok sige, at Knut Frostad fik et enormt handicap, hvor han havde håbet at få en fordel.
Den anden båd, som ikke er en Farr design, er Amer Sports One, som ligger på en samlet tredjeplads. Båden er designet af German Frers, og skulle efter sigende have et lettere skrog, som er en smule fladere og bredere på midten. Båden har vist sig at gå enormt godt på fladt vand. Prisen for at gå hurtigt på fladt vand er, at de ikke er hurtigst i bølger, og det er der jo en del af på en jordomsejling. Man må dog sige, at de på en samlet tredjeplads klarer sig temmelig godt indtil videre.
Indtil videre kan Bruce Farr Yacht Design prale af følgende præstationer i dette Volvo Ocean Race:
- Verdensrekord for enskrogsbåd på 24 timer (Illbruck 484 sømil)
- Vinder af samtlige etaper (Illbruck, Assa Abloy og News Corp)
- Nummer et og to samlet på nuværende tidspunkt (Illbruck, Assa Abloy)


Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer